Gram altın bu fiyata düşecek! İslam Memiş'ten fiyat uyarısı!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına ilişkin bir değerlendirme yaparak fiyatlarda düşüş beklediğini söyledi. Gram altının kaç TL’ye düşeceğini açıklayan İslam Memiş yatırımcıları uyardı.
Gram altın bu fiyata düşecek! İslam Memiş'ten fiyat uyarısı!

Altın piyasalarında meydana gelen fiyat hareketleri yatırımcıların başını döndürüyor. Fiyatlar bir yükselirken bir anda da düşebiliyor. Gram altın dün rekor kırarken bugün fiyat düşüşleri ile karşılaştı. Bu durum altın yatırımcılarının hareket alanlarını da kısıtlıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasası için değerlendirme yaparak fiyat tahminlerini yeniledi.

ŞUBAT 15’E KADAR DİKKAT!

Altın yatırımcılarının dikkatli olmaları gerektiğini belirten İslam Memiş, “Gram altında 1.163 TL fiyatını ekranlarda görüyoruz ama serbest piyasada fiyat 1.181 TL seviyesinde bulunuyor. Gram altın için son iki haftadır uyarılarda bulunuyorum. Ons altında 1.940 dolar üzeri görüldü ama 1.850 dolar ile 1.950 dolar arasındaki bant aralığını takip etmeye devam ediyoruz. Altında satışlar olabilir. Önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde bu satışları görebiliriz en azından Şubat’ın 15’ine kadar dikkat edelim.” dedi.

ONS ALTIN NEREYE GRAM ALTIN ORAYA

Altın fiyatlarında düzeltme beklediğini açıklayan İslam Memiş, “Ons altın 3 haftadır hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi. Teknik olarak bir düzeltme yapmasına ihtiyaç var. Bu süreçte kademe alım noktaları oluşacaktır. Ons altında 1.907 dolar, 1.890 dolar, 1.880 dolar ve 1.860 dolar seviyeleri kademeli alım için beklenebilir. Şahsen ben bu seviyeleri beklemeye devam ediyorum ve yatırımcıları da uyardım. Gram altın fiyatını takip etmek için dolar kurunu değil altının ons fiyatını takip etmek gerekiyor. Ons altın nereye gram altın oraya olacak.” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN KAÇ TL’YE DÜŞER?

Gram altının düşeceğini açıklayan İslam Memiş, “Gram altın fiyatında aşağı yönlü bir trend bekliyorum. Ekran fiyatı üzerinden konuşacaksak gram altın için 1.140 TL, serbest piyasada ise 1.160 TL ile 1.170 TL arasında düşüş olacağını düşünüyorum. Serbest piyasada gram altında sadece dün ile bugün arasında 14 TL’lik bir geri çekilme gördük. Bu geri çekilmelerin kısa vadede ons altın kaynaklı olarak devam edeceğine dair beklentim var.” şeklinde konuştu.

GRAM ALTIN EN ZAMAN ALINIR?

Gram altın yatırımı yapmak isteyenlere bir uyarı yapan İslam Memiş, “Ons altın 1.900 doların aşağısına sarktığında gram altın alarak uzun vadeli yatırım yapanlar zarar etmeyeceklerdir. Gram altında 1.350 TL, 1.450 TL, 1.550 TL gibi fiyat hedefleri olduğunu söylemiştim. Aynı şekilde ons altında 2.500 dolar da benim için sürpriz olmayacaktır. Bu fiyat düşüşleri kısa süreli düşüşlerdir ve kalıcı değiller.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.