Gram altın fiyat tahminini değiştirdi! İslam Memiş'ten yeni fiyat analizi!

Altın piyasasındaki son fiyatlamaları değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcılara çok önemli uyarılarda bulundu. Gram altın fiyat tahmininde değişiklik olabileceğini söyleyen İslam Memiş piyasa beklentilerini açıkladı.
Gram altın fiyat tahminini değiştirdi! İslam Memiş'ten yeni fiyat analizi!

Altın piyasasındaki son gelişmeler baş döndürmeye devam ediyor. Ons altında ayrı fiyatlama şartları oluşurken gram altında da başka koşullar etkili oluyor. Bu farklı fiyatlamalar altın yatırımcılarının kafalarını karıştırıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına dair çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

ONS ALTIN BEKLENTİSİ NE?

Ons altın yorumu yapan İslam Memiş, “Ons altın 1.961 dolar seviyesinde. 1.968 dolar direnç seviyesi. Buranın üzerinde kapanışlar gerekiyor ki 1.995 doları direnç seviyesi olarak belirlesin. Ons altında 1.910 dolar öngörüm vardı. Bu beklentimi halen daha bekliyorum. 1.933 dolara kadar geriledi ve buradan da tepki alımı gerekleşti. Benim kişisel beklentimde herhangi bir değişiklik yoktur. Ons altın için 1.910 dolar seviyesini beklemeye devam ediyorum.” dedi.

GRAM ALTIN TAHMİNİ DEĞİŞEBİLİR!

Gram altındaki fiyat hareketlerini yorumlayan İslam Memiş, “Gram altın fiziki tarafta 1.478 TL ile 1.490 TL aralığında bulunuyor. Bu hafta gram altında 1.481 TL – 1.482 TL bant aralığında ben çıkış yapmıştım. Şu anda beklemeyi tercih ediyorum. 1.450 TL ve daha altındaki rakamlar için beklemeyi sürdüreceğim. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının 22 Haziran’daki faiz kararını görmeden de karar vermeyeceğim.

Yıl içerisinde gram altının 1.550 TL seviyesine ulaşacağına dair bir öngörüm vardı. Ben bu öngörümü halen daha devam ettiriyorum. Seçim öncesi gram altın 1.516 TL’ye yükselip seçim sonrasında da 1.350 TL’ye düşünce bu seviyelerin alım seviyesi olduğunu söylemiştim. O zaman alım yapanlar kazançlı çıktılar. Dolar kurunun serbest bırakılması ile beraber 1.550 TL olarak belirlediğimiz hedef 1.650 TL’ye karşılık gelir. Onu da Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra yeniden değerlendirip kendimize bir yol haritası belirleyeceğiz. Şu andaki görüntü gram altının 1.550 TL seviyesini kırıp 1.650 TL seviyesine doğru ilerleyeceğini gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTINDA SATIŞ YAPILMALI MI?

Gram altında satış yapılmasının doğru olup olmayacağını da değerlendiren İslam Memiş, “Gram altın çok yükseldi satılmalı mı soruları gelmeye başladı. Gram altın şu anda çok yükseldi diyerek satmak doğru olmaz. Ben kazanç sağlamak için gram altından çıkmadım, Türk lirasına destek olmak için çıktım. Bir ihtiyaç yoksa, ev veya araba almayacaksınız daha düşükten alırım diyerek gram altın satılıp pozisyon alınmamalıdır. Satış yapmayanların gram altında beklemeleri gerektiğini söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.

Not: Haberimizde altın piyasasına dair yer alan yorumlar ilgili uzmanın kişisel düşünceleridir. Yatırım yapacak olanların kendi araştırmalarını yapmaları gerekir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.