Gram altın o tarihte 1.300 TL olacak! Kuyumculardan altın fiyat tahminleri!

Altın piyasasında fiyat düşüşleri üzerine altın fiyat tahminlerine gözler çevrildi. Kuyumculardan altın fiyatlarına dair çok önemli bir tahmin geldi. Gram altın fiyatı yıl sonunda ne kadar olacak?
Gram altın o tarihte 1.300 TL olacak! Kuyumculardan altın fiyat tahminleri!

Altın piyasasında bugün fiyat düşüşleri etkili oluyor. Rekor seviyelere ulaşan gram altın 1.156 TL’ye kadar geriledi. Bu gerileme neticesinde altın yatırımcıları panik içerisinde kalırken bundan sonra görülebilecek seviyeler merak edilmeye başlandı. Kuyumculardan altın fiyatlarına dair yeni değerlendirmeler yapılırken altın yatırımcılarına bazı uyarılarda bulunuldu.

ALTIN FİYAT TAHMİNLERİ!

20 yıllık kuyumcu esnafı Kemal Öztürk yaptığı değerlendirmede, “Altın her dönemin parlayan yıldızıdır. Değer kaybederken bile yatırımcısına kazandırır. Altın yatırımı yapan pişman olmaz. Son dönemlerde altın fiyatlarında yükselmeler meydana gelince altın almak isteyenlerin sayısının arttığını görmüştük. Uzun vadeli yatırım için alınıyorsa doğru hareket ama al – sat yapılacaksa burada hedeflenen kazançlar gelmeyebilir.” dedi.

Altın fiyatlarının önünün açık olduğunu söyleyen Kemal Öztürk, “Altın fiyatlarının yükseleceğini artık sağır sultan bile duydu. Burada bir endişe yok ama zaman zaman geri çekilmeler olacaktır. Önemli olan en doğru fiyattan altın almaktır. Şu anda gram altın fiyatlarında düşüşler oluyor. Altın almak isteyenler şu anda alım yapmalı. Bu geri çekilmelerde kalıcılık olmayacağını kısa bir süre sonra göreceğiz. Seçimlere kadar gram altın belirli bir seviyede yükselecek ve geri çekilecek. Ancak seçim sonrası hızlı yükselişler göreceğimizi tahmin ediyorum. Yıl sonuna geldiğimizde gram altının 1.500 TL’yi aştığını görebiliriz. Bu da önemli bir kazanç olacaktır.” ifadelerini kullandı.

ÇOK YÜKSEK TALEP VAR!

Altına talebin çok yüksek olduğunu söyleyen bir başka kuyumcu Murat Şengül, “Altın için çok yüksek bir talep oluştu. Bu talebin ekonomik bir gerekçesi var. İnsanlar yatırımlarını fiziki yapmak istiyorlar. Paralarını dolara yatırsalar kazanç elde edemiyorlar. Ancak altın alındığında o altınlarını hem yanlarında tutabiliyorlar hem de kazanç elde edebiliyorlar. Fiyatların da yükseliş içerisinde olması altın yatırımcısını memnun ediyor. Gram altın için yıl sonunda 1.600 TL’lik bir fiyat ile karşılaşmamız mümkün olacaktır.” şeklinde konuştu.

ALTIN İÇİN NİSAN TAHMİNİ!

Altın fiyatlarındaki düşüşlerden dolayı bir endişe duyulmaması gerektiğini belirten kuyumcu esnafı Şenol İbrahimoğlu, “Altın fiyatlarının sürekli yükseleceği şeklinde bir kural yok. Piyasa dengeyi bulabilmesi için zaman zaman fiyatlar düşer. Burada yatırımcının bakması gereken bu düşüşler kalıcı mı yoksa geçici mi? Herkes kendi değerlendirmesinin yaparak yatırımına yön vermeli. Benim tecrübeme ve fikrime göre altın fiyatlarında Nisan ayı gelmeden 1.300 TL’yi göreceğiz. Ancak bu bir tahmindir. Kesin böyle olacak iddiam yok. Bunu kimse bilemez.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapmak isteyenler kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.