Gram altında son alım fırsatı! İslam Memiş yeni fiyat tahminini açıkladı!

Altın fiyatları yatırımcıların ilgi odağında kalmaya devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarındaki düşüşleri değerlendirerek fiyat tahminlerini açıkladı. Gram altın için beklenen fiyat kaç TL?
Gram altında son alım fırsatı! İslam Memiş yeni fiyat tahminini açıkladı!

Altın piyasasında meydana gelen fiyatlamalar yatırımcıların başını döndürüyor. Altın fiyatları tam yükseliyor denilen yerde bir veri akışı ile keskin bir fiyat düşüşü ile karşılaşılıyor. Bu sorun son 2 yılda altın yatırımcılarının en çok şikayet ettikleri konu oluyor. Altın yatırımcıları bundan sonraki süreç ile alakalı olarak uzman görüşlerine her zamankinden daha fazla önem vermeye başladılar. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de bir değerlendirme yaparak altın fiyatları hakkında beklentilerini açıkladı.

ONS ALTIN DÜŞEBİLİR

Haziran ayı için daha öncesinden uyarı yaptığını hatırlatan İslam Memiş, “Ons altında müdahaleler olduğunu ve bir anda yükselmesine izin verilmeyeceğini açıklamıştım. Haziran ayı için ons altında 1.910 dolar seviyesindeki dip noktasının ihtimaller içerisinde olduğuna dikkat çekmiştim. Şu anda gelinen süreçte ons altında düşüşler olduğunu görüyor. 1.950 doların aşağısına sarkma oldu. Bu düşüşler bahsettiğimiz 1.910 dolar noktasına doğru derinleşebilir. Bu beklentimizde herhangi bir değişiklik yok. Altın fiyatlarının geçtiğimiz hafta yükselişi bir tepki yükselişiydi ve uzun ömürlü de olmadı. Bu tepki yükselişinin olacağına da dikkat çekmiştim.

Ons altında 1.910 dolarlık bir beklentimiz var. Ancak bu kalıcı bir beklenti olmayacaktır. Ardından ons altının 2.000 dolar üzerine yerleştiğine şahitlik edeceğiz. FED biraz belirleyici olacak bu yükselişte. Ons altının hızlı bir şekilde yükselmesine izin vermeyeceklerdir. Fiyat yükselişlerini engelleyemezler ama süreci biraz uzatabilirler.” dedi.

GRAM ALTINDA SON ALIM FIRSATI!

Gram altın hakkında da yorum yapan İslam Memiş, “Ons altında düşüş olunca gram altında da düşüş beklenmesi olağan ancak. Yükselen bir dolar kuru ile karşı karşıya olduğumuz için bu düşüşler sınırlı kalıyor. Bu etkiden dolayı ben artık gram altında 1.300 TL’nin aşağısında bir fiyatı görebileceğimizi düşünmüyorum. Dolayısıyla gram altın alacaklar için son alım fırsatı 1.300 TL – 1.400 TL aralığıdır. Yaz aylarına geldiğimizde gram altının fiyatı 1.600 TL’yi geçebilir.” ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım önerisi olarak görülmemelidir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.