Gram ve çeyrek altın fiyatlarında sert düşüş sonrası uzmanlardan ilk yorum geldi! Neden düştü tekrar yükselecek mi?

17 Şubat 2023 altın fiyatları yeni güne yine düşüşle başlarken konu hakkında uzmanların altın yorumları geldi. Yapılan yorumlar ile altın neden düştü, ne zaman yükselir, tekrar yükselecek mi soruları da yanıt bulmuş oldu.
Gram ve çeyrek altın fiyatlarında sert düşüş sonrası uzmanlardan ilk yorum geldi! Neden düştü tekrar yükselecek mi?

Gram ve çeyrek altın fiyatlarında sert düşüş sonrası uzmanlardan ilk yorum geldi! Neden düştü tekrar yükselecek mi? 2023 yılına son derece iyi bir başlangıç yapan ve büyük bir hızla yükselen altın fiyatları son bir haftadır sert bir düşüş yaşayarak yatırımcısını bir kere daha tereddüte düşürmüştü. 

2022 senesinde son derece dalgalı bir seyir izleyen ve dönem dönem yaşadığı sert kayıplarla yatırımcısını üzen altın fiyatları FED'in yeniden güvercin tondaki mesajları ile toparlanmaya geçmişti. Ancak son 1 haftalık dönemde yaşanan değer kayıpları bir kere daha altında alarm zilleri çalmasına neden olmuştu. Süreçte altın fiyatları için yeni yorum ve değerlendirmeler geldi. 

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ, ALTINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ, YENİDEN YÜKSELİR Mİ?

Ata Yatırım Yurtiçi Piyasalar Direktörü Şükrü Cem Kaya, Milliyet Gazetesi'ne yaptığı değerlendirmesinde "ABD tarafında gelen datalara bağlı ABD 10 yıllık faizler yükseliş trendine girince risk iştahını ciddi anlamda törpüledi. Piyasalardaki iyimser hava Fed'in yüksek faiz politikasının devamına dönük açıklamalarına bağlı dağılmış oldu. Ons altında düşüş trendi devam ediyor. Teknik olarak 1830 destek seviyesini takip ediyoruz. Bu seviyenin kırılması düşüş trendin 1790 seviyelerine devamı anlamına gelecektir. Gram altın ise mevcut görüntüye bağlı geri çekiliyor" diyerek yaşanan düşüşün FED endişesi ile kaynaklandığını söyledi. 

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Ayşin Erdem ise "1106 liraya kadar gerileyen gram altın fiyatlarında da ons altın fiyatlarına paralel bir düşüş takip ettik. Altın fiyatlarında görülen bu düşüş trendinin yavaşlayacağını ve ardından tekrar yükseliş trendine girebileceği görüşündeyiz. Altın fiyatlarında şu an baskı kuran 2 temel faktör olan güçlü tarım dışı istihdam ve perakende satışlar verisine baktığımızda ise bu düşüş trendinin kalıcılı olmadığını düşünüyoruz" diyerek dip arayışının tamamlanması ile yeniden yükseliş beklediklerini dile getirdi. Gram ve çeyrek altın fiyatlarında sert düşüş sonrası uzmanlardan ilk yorum geldi! Neden düştü tekrar yükselecek mi?

17 ŞUBAT 2023 ALTIN FİYATLARI, BUGÜN 1 GRAM ALTIN KAÇ TL, ÇEYREK ALTININ SATIŞ FİYATI NE KADAR OLDU?

Uluslararası piyasada FED tarafından açıklanacak faiz kararı öncesinde alarm zilleri bir kere daha çalmaya başlarken ons altının alış fiyatı 1.824,20 dolar satış fiyatı ise 1.824,50 dolar seviyesine geri çekildi. Yaşanan düşüş iç piyasada gram ve çeyrek altının fiyatını da etkiledi. Gram altının alış fiyatı 1.105,90 TL satış fiyatı ise 1.106,14 TL olurken çeyrek altın alış fiyatı 1.837 TL satış fiyatı ise 1.858 TL seviyesine çekildi. 

NOT: Burada yer alan bilgiler ismi geçen kişiler tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup emlak365.com sitesi tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.