Günde 131 TL Taksitle 250 Bin TL Konut Kredisi Halkbank'ta!

Konut kredisi kullanmak için kredi maliyeti araştırmaları hız kazandı. Kamu bankası Halkbank 250 Bin TL konut kredisini kaç TL taksitle veriyor?
Günde 131 TL Taksitle 250 Bin TL Konut Kredisi Halkbank'ta!

Ev sahibi olmak isteyenlerin finansman arayışları son günlerde çoğaldı. Bankalardan gelen bilgilere ise konut kredisi taleplerinde gözle görülür bir artış kaydedildi. İnsanlar ev satın alma taleplerini ileride bir tarihe ertelemeyi tercih etmiyorlar. Hem konut fiyatlarının yükseleceği endişesi hem de kredi faizlerinin artacağı kaygısıyla bir an önce ev satın alınmak isteniyor. Bu durum da konut kredisi taleplerini artırıyor. Halkbank da düşük faizle konut kredisi veren bankalardan birisi çok sayıda konut kredisi talebini cevaplandırmak durumunda kalıyor. Peki Halkbank'ın konut kredisi aylık faiz oranı yüzde kaç?

HALKBANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASININ BİLİNMESİ GEREKENLERİ

Halkbank'tan konut kredisi çekmek isteyenler kredi maliyeti açısında avantajlı çıkabiliyorlar. Banka, müşterilerine aylık yüzde 1,20 oranlı faiz ile konut kredisi veriyor. Konut kredisi çekmek isteyenler şu anda devlet destekli kredi kampanyaları haricinde daha düşük faiz oranı ile konut kredisi çekme imkanına sahip değiller. Bundan dolayı Halkbank'tan konut kredisi kullanan müşteriler kazançlı çıkıyorlar. Hem hayallerini süsleyen evleri satın alabilecek finans desteğini buluyorlar hem de bu konut finansmanı için yüksek maliyetleri ödemek durumunda kalmıyorlar.

Halkbank'tan konut kredisi çekmek isteyenler 10 yıllık vadeye kadar kredi kullanma imkanına sahipler. 120 aya kadar vade yapılan konut kredilerinde kredi taksitleri makul seviyelere düşürülebiliyor. 120 ay vadeli konut kredisi hesaplamalarında faiz maliyeti yüksek olsa da taksit miktarı düşük oluyor. Bundan dolayı kullandırılan konut kredilerinin büyük bir çoğunluğunda müşteriler 120 ay seçeneğini tercih ediyorlar.

Konut kredisi çeken müşterilere Halkbank tarafından bazı imkanlar da sağlanıyor. Bu imkanların en önemlisi bütçeye göre ödeme planı sunulması oluyor. Müşterinin bütçesine ve gelir akışına en uygun gelecek ödeme planı yine bizzat müşteri tarafından seçilerek kredi hesaplaması yapılıyor. Bu şekilde kullanılan konut kredisinin taksitlerinin miktarı ve periyotları müşterinin finansal durumu ile yüzde 100 örtüşebiliyor. 

250 BİN TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Günde 131 TL Taksitle 250 Bin TL Konut Kredisi Halkbank'ta!

Halkbank'tan konut kredisi kullanan müşterilere banka tarafından aylık yüzde 1,20 oranında kredi faizi uygulanıyor. 120 ay vadeli 250 Bin TL konut kredisi çekenler bankaya her ay 3.942 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu tutarın günlük taksit karşılığı ise 131 TL'ye karşılık geliyor. Bu kredinin toplam maliyeti de 473.041 TL oluyor.