Günlük altın fiyat tahminleri! Ons ve gram altın için son fiyatlar!

Altın piyasasındaki son gelişmeler ve son fiyatlar merak konusu oluyor. Haftanın son işlem gününde altın fiyatları ne kadar oldu? Altın piyasasında bugünkü fiyat beklentileri neler? Ons ve gram altın için son fiyatlar belli oldu.
Günlük altın fiyat tahminleri! Ons ve gram altın için son fiyatlar!

Altın piyasası için oldukça kritik bir süreçten geçiliyor. Çok uzun bir süredir FED baskısında kalan altın piyasasında bu baskı ortadan kalkmaya başladı. Bu baskılan kurtulmaya başlayan altın piyasasında gündem ise fiyat artışları oluyor. Ons altın 2.000 dolar seviyesindeki sınıra kadar dayanırken gram altın da bu durumdan pozitifi olarak etkileniyor. Altın piyasasında beklenen fiyatlar ise en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

ALTINDA GÜNÜN FİYAT BEKLENTİLERİ!

Yatırım Finansman tarafından altın piyasasında bugünün beklentilerine dair bir rapor yayınlandı. Buna göre ons altın kar satışlarına rağmen 2.000 dolar direnci ile karşılaştı. Altın gerileyen tahvil faizlerinden destek almaya devam ediyor. Buna rağmen ons altın için şu anda opsiyon piyasasında 2.000 dolar üzeri desteklenmiyor.

Yatırım Finansman’ın günlük raporunda, “Dolar endeksinde zayıflıklar devam ediyor. Buna karşın ons altında 1.960 dolar üzerinde tutunulması teknik olarak yukarı yönlü hareketi destekleyebilir. Öte yandan geçmiş dönem fiyatlamaları baz alındığında ons altında 2.000 dolar altında başlayan düzeltme hareketi 1.947 – 1.932 dolar aralığına kadar gidebilir. Yine de 2.000 dolar direnci aşılırsa 2.050 dolar seviyesi test edilmeye çalışılacaktır.” denildi.

ONS ALTINDA SON DURUM NE?

Ons altın fiyatı bu sabahın erken saatlerinde 1.990 doların üzerinde yer alıyordu. Şu anda bu fiyatta bir geri çekilme takip ediliyor. Ons altın 1.987 dolar seviyesine doğru hafif bir şekilde düştü. Bu düşüşün net bir düşüş olmadığı gözlemlenirken gün içerisinde istikrarsız bir fiyatlama beklendiği bildirildi.

GRAM ALTIN KAÇ TL?

Gram altında bankaların esas aldığı tabela fiyatında şu anda 1.217 TL yazıyor. Sabah saatlerinde bu fiyat 1.221 TL olarak işlem görüyordu. Ons altında gerileme olması gram altında da fiyatı düşürdü. Buna karşın bu fiyatları serbest piyasada bulmak mümkün değil. Serbest piyasada gram altın 1.240 TL’den satılıyor.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.