Hafta sonu ons, gram, çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın piyasasında hızlı fiyat hareketleri devam ediyor. Hafta sonu altın fiyatları ne kadar oldu? Ons, gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?
Hafta sonu ons, gram, çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın piyasasında çok hızlı fiyat hareketleri yaşanıyor. Ons altın hızlı bir yükseliş kaydederken dolar kurundaki yükselişin etkisi ile altın çeşitlerinde fiyatlar yükselişe geçti. Hafta sonu itibariyle altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak edilmeye başlandı. Altın piyasasındaki son gelişmeler ve yorumlar da mercek altına alındı.

ALTINA ENFLASYON DESTEĞİ!

Altın piyasası çok uzun bir süre enflasyon baskısı altında kaldı. Bunun için de beklenen fiyat hareketleri gerçekleşmedi. Enflasyon güçlü olduğu için FED yaptığı faiz artırımları ile dolar endeksinde hızlı bir yükseliş sağladı. Büyük yatırımcılar da altında kalmak yerine ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki artışları değerlendirerek bu yönde yatırım kararı aldılar. Bu da altın fiyatlarına baskıya dönüştü. Ancak son dönemlerde ABD’de enflasyon verilerinin beklentilerin dahi üzerinde iyi olması ile altın piyasası destek aldı. Ons altın yükselirken diğer altın çeşitleri de hızlı bir fiyat artışı ile karşılaştılar.

ONS ALTIN SON FİYAT NE?

Ons altının son fiyatı merak ediliyor. Hafta sonu itibariyle ons altın 1.926 dolar seviyesini gördü. Ons altının 1.950 dolar noktasında önemli bir direnç seviyesi bulunuyor. Bu seviye kalıcı olarak aşılmadıkça altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş olması beklenmiyor. Alt tarafta ise ons altının destek seviyesinin 1.850 dolar olduğu belirtiliyor.

GRAM ALTIN FİYATI KAÇ TL?

Gram altının fiyatını hem ons altın hem de dolar kuru belirliyor. Ons altında yükseliş hareketleri görülebiliyor. Dolar kurunda da kur 18,84 TL’ye yükseldi. Bu yükseliş gram altının yukarı yönlü hareketini destekledi. Şu anda gram altın için 1.167 TL fiyatı veriliyor. Ayrıca gram altının bir de Kapalıçarşı piyasası yani kuyumcu fiyatı var. Fiziki altın almak isteyenler gram altını 1.187 TL’den satın alabiliyorlar.

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR?

Çeyrek altın da en çok fiyat sorgulaması yapılan altın çeşitleri arasında yer alıyor. Çeyrek altın şu anda 1.928 TL’den işlem görüyor. Kuyumculardan çeyrek altın almak isteyenler biraz daha yüksek fiyat ile karşılaşabiliyorlar.