Halkbank 15 yıl vadeli ve 0,69 faizli konut kredisinin şartlarını açıkladı!

Yeni Evim kampanyasının başlaması ile beraber kamu bankaları devreye girmeye başladı. Bu kapsamda Halkbank 15 yıl vadeli ve aylık 0,69 faizli 5 Milyon TL’ye kadar konut kredisi için şartları açıkladı.
Halkbank 15 yıl vadeli ve 0,69 faizli konut kredisinin şartlarını açıkladı!

Türkiye’de Yeni Evim kampanyasının heyecanı yaşanmaya başlandı. Ev sahibi olmak isteyen orta gelirli vatandaşlar için açıklanan kampanya için kamu bankaları devreye girmeye başladı. Kampanyayı ilk açıklayan kamu bankası ise Halkbank oldu. Halkbank tarafından müşterilere 5 Milyon TL’ye kadar 15 yıl vadeli konut kredisi verileceği açıklandı.

0,69 FAİZLİ KONUT KREDİSİNİN ŞARTLARI AÇIKLANDI!

Halkbank tarafından konut kredisi kampanyası açıklaması yapıldı. Bankanın yaptığı açıklamaya göre bu konut kredisi imkanından sadece banka ile anlaşma yapan firmaların veya müteahhitlerin el değiştirmemiş sıfır konutlarının satın alımında yararlanmak mümkün olacak. Yine bu doğrultuda hane gelirine göre ilk 3 yıl boyunca taksit tutarının bir kısmının Hazine ve Maliye baknalığı tarafından karşılanacağı bildirildi. Ayrıca konut satış bedelinin yüzde 5’inin de konut üreticisi firma tarafından karşılanacağı belirtildi.

BÖLGELERE ÖZEL KURALLAR UYGULANACAK!

Yeni Evim kampanyası kapsamında bölgelere göre kurallar belirlenmişti. Halkbank bu kurallarla 15 yıl vadeli konut kredisi kullandıracak. 1. Bölge olan İstanbul’da aylık hane geliri üst sınırı 80 Bin TL, azami konut satış değeri 9 Milyon TL, azami kredi tutarı 5 Milyon TL ve son 1 yıldır ikamet koşulu kuralları uygulanacak.

2. Bölge olan Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin ve Muğla’da ise aylık hane geliri üst sınırı 65 Bin TL, azami konut satış değeri 5 Milyon TL, azami kredi tutarı 3 Milyon TL ve son bir yıldır ikamet şartı uygulanacak.

İlk iki bölgede yer almayan tüm iller 3. bölgede değerlendirilecek. Bu illerde azami hane geliri sınırı 45 Bin TL, azami konut satış değeri 3 Milyon TL, azami kredi tutarı 2 Milyon TL olacak. Ayrıca herhangi bir ikamet şartı da aranmayacak.

Halkbank 15 yıl vadeli ve 0,69 faizli konut kredisinin şartlarını açıkladı!

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Halkbank 15 yıl vadeli ve 0,69 faizli konut kredisine kimlerin başvuru yapabileceğini şu şartlarla açıkladı:

-Krediye başvuru yapacak olan müşterinin kendisinin, eşinin ve 18 yaş altı çocuğunun üzerinde bir konut olmaması, bir konut üzerinden yüzde 50 ve üzeri hisselerinin bulunmaması gerekiyor
-Son 1 yıl içinde konut alınacak ilde konut satışı yapılmamış olması gerekiyor
-1. ve 2. bölge için ikamet şartını yerine getiriyor olmak
-Kooperatif ortaklığı olmamak, bağış yoluyla veya ivazasız herhangi bir yöntemle tapu sahibi olmamak
-Hane halkı gelir üst sınırı talep edilen kredinin azami tutarı ile uyumlu olmalıdır
-Son 12 ay içerisinde en az 9 ay sosyal güvenlik primi ödemesi olması
-Gerekli belgeleri temin edip ibraz etmek
-Hisseleri yüzde 50’nin altında bile olsa birden fazla hisseli konut tapusu sahibi olmamak
-TOKİ’ye devam eden borcu olmamak