Halkbank faizi değiştirdi! 250.000 TL taşıt kredisi için yeni taksit tablosu!

Taşıt kredisi kullanarak otomobil satın almayı planlayanlar en düşük maliyetli kredi imkanını Halkbank’ta buluyorlar. Halkbank taşıt kredisi faizinde değişikliğe giderken 250 Bin TL kredinin yeni maliyet hesaplaması da belli oldu.
Halkbank faizi değiştirdi! 250.000 TL taşıt kredisi için yeni taksit tablosu!

Türkiye’de yükselen otomobil fiyatları araç sahibi olmak isteyenlerin bütçelerini de zorluyor. Bundan dolayı araç satışlarında gerilemeler meydana geliyor. Araç satış rakamları düşmese de araç kiralama filolarının yaptığı alımlar ile bu satış rakamlarının yüksek kaldığı biliniyor. Artan fiyatlardan dolayı insanlar otomobil sahibi olmak istediklerinde taşıt kredisi desteği ile bunu gerçekleştirebiliyorlar.

TAŞIT KREDİSİ PİYASASINDA SON DURUM

Taşıt kredisi kullanmak isteyenler faiz araştırması yaptıklarında son günlerde çok enteresan bir tablo ile karşılaşıyorlar. Taşıt kredisi faizlerini uçuran özel bankalar müşterilere adeta bir otomobil kendilerine bir otomobil de bankaya almalarını teklif ediyorlar. Kamu bankalarında ise görüntü tamamen değişiyor. Kamu bankaları taşıt kredisi faizlerinde müşterilerin aleyhinde olacak bir talepte bulunmuyorlar. Bundan dolayı da kamu bankalarının taşıt kredisi kampanyalarına başvurular son günlerde yoğunlaştı.

HALKBANK TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASI!

Halkbank’tan taşıt kredisi kullanarak otomobil satın alanlar kazançlı çıkıyorlar. Bu konuda müşterilere çok önemli bir imkan sağlayan Halkbank 48 aya kadar vade ile finansman desteği sağlıyor. Ancak bu 48 aylık vade imkanının belirli kurallara bağlı olduğunun bilinmesi gerekiyor. Otomobilin değerine göre kullanılacak olan taşıt kredisinin azami vade süresi 12 ay, 24 ay, 36 ay ve 48 ay şeklinde değişebiliyor.

Halkbank’ın taşıt kredisi için uyguladığı aylık faiz oranı da merak konusu oluyor. Yükselen faizlere karşın Halkbank yaptığı son değişiklikle beraber taşıt kredisi faizini aylık yüzde 1,59 yaptı. Bu oran ile herhangi bir bankadan taşıt kredisi çekme imkanı bulunmazken Halkbank müşterileri bu taşın finansman desteğini ucuz bir maliyetle alabiliyorlar.

Halkbank ayrıca müşterilere iki ay da taksit erteleme imkanı veriyor. Taşıt kredisi kullanan müşteriler ilk 2 ay boyunca taksitleri erteleyebiliyorlar. Bu da ayrıca bir avantaj olarak müşterilere sunuluyor.

250.000 TL TAŞIT KREDİSİ TAKSİT HESAPLAMASI

halkbank-tasit-kredisi.jpg

Halkbank'tan 48 ay vadeli 250 Bin TL taşıt kredisi çekildiğinde aylık yüzde 1,59 faizle taksit hesaplaması yapılıyor. Bu kredinin aylık taksiti 8.129 TL oluyor. Toplam kredi maliyeti ise 390.227 TL olarak hesaplanıyor. Bu toplam kredi maliyeti eğer müşteri gecikmeye düşmezse herhangi bir şekilde artmıyor.