Halkbank ikinci el ve sıfır taşıt kredisi aylık faizlerini değiştirdi!

Otomobil satın almak isteyenlere finansman destekleri Halkbank tarafından sağlanmaya devam ediliyor. Halkbank’ın taşıt kredisi aylık faiz oranları yüzde kaç oldu?
Halkbank ikinci el ve sıfır taşıt kredisi aylık faizlerini değiştirdi!

Türkiye’de otomobil satın almak isteyenler taşıt kredisi kullanarak finansman sorunlarını aşabiliyorlar. Ancak taşıt kredisi çekmek son günlerde oldukça zorlaştı. Özel bankalar taşıt kredisi vermek için çok da gönüllü olmazken yüksek maliyetler talep edebiliyorlar. Kamu bankaları ise bu konuda biraz daha ılımlı bir yaklaşım sergiliyorlar. Şu anda piyasa koşullarına göre uygun faizle taşıt kredisi çekme imkanı kamu bankalarında bulunabiliyor.

HALKBANK TAŞIT KREDİSİ FAİZLERİ DEĞİŞTİ!

Halkbank tarafından müşterilere verilen taşıt kredisi için faiz değişikliği yapıldı. Otomobil sektörünü ve otomobil satın almak isteyenleri destekleyen Halkbank faiz avantajı ile taşıt finansmanı veriyor. Buna göre sıfır kilometre otomobiller için Halkbank’tan aylık yüzde 1,63 faizle, ikinci el otomobiller için ise aylık yüzde 1,65 faizle taşıt kredisi çekilebiliyor.

TAŞIT KREDİSİ VADELERİ OTOMOBİLİN FİYATINA GÖRE DEĞİŞİYOR

Halkbank’tan taşıt kredisi çekmek isteyenlerin karşılaşacakları azami vade süreleri satın almak istedikleri araçların fiyatlarına göre değişiyor. 400 Bin TL’ye kadar olan otomobillere 48 aya kadar vade imkanı sağlanıyor. Müşterinin satın almak istediği otomobilin değeri 400 Bin TL ile 800 Bin TL arasındaysa o zaman en fazla 36 aya kadar vade imkanı veriliyor. 800 Bin TL ile 1,2 Milyon TL arasındaki araçları satın almak isteyen müşteriler Halkbank’tan taşıt kredisi çektiklerinde 24 aya kadar vade ile karşılaşıyorlar. 1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasındaki araçlara ise 12 aya kadar vade ile taşıt kredisi veriliyor.

NE KADAR TAŞIT KREDİSİ ÇEKEBİLİRİM?

Taşıt kredisi çekmek isteyenler ne kadar taşıt kredisi kullanabileceklerini de merak ediyorlar. Bu konuda da otomobilin fiyatı belirleyici oluyor. 400 Bin TL’ye kadar fiyatı olan bir otomobil satın alınacaksa o zaman yüzde 70 oranında kredilendirme yapılabiliyor. Aaraç fiyatı arttıkça kredilendirme oranı da düşüyor. 1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasında fiyatı olan araçlara en fazla yüzde 20 oranında kredilendirme yapılabiliyor.