Halkbank ve Ziraat Bankası hesabı olanlara duyuruldu 3 milyon kişinin hesabına 500 TL para iadesi başladı!

Halk Bankası ve Ziraat Bankası tarafından yapılan son dakika açıklaması ile hesaplara 500 TL para iadesi yapılmaya başlandığı duyuruldu. TOKİ başvuru parası iadesi başladı!
Halkbank ve Ziraat Bankası hesabı olanlara duyuruldu 3 milyon kişinin hesabına 500 TL para iadesi başladı!

Kamu bankaları müşterilerine bilgilendirme duyurusu yayımlayarak para iadesi yapmaya başladıklarını açıkladı. Dar gelirli vatandaşların başvurusuna açılan 250 bin sosyal konut projesi için 8 milyon kişinin başvuru yaptığı açıklanmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konut başvurusunun sona ermesinin ardından yaptığı açıklamasında toplam başvuru sayısını 8 milyon kişi olarak duyurmuş bu kişilerden sadece 5 milyonunun başvurusunun onaylandığını duyurmuştu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yapılan açıklamada hem başvurusu onaylanmayan 3 milyon kişiye hem de yapılan kura çekiminde adı çıkmayan kişilere 500 TL başvuru parası iade işlemlerinin başladığı duyuruldu. 

HEMEN HESAPLARINIZI KONTROL EDİN SİZEDE 500 TL PARA İADESİ YAPILMIŞ OLABİLİR! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulan 250 bin sosyal konut projesinde bu sene başvuru rekoru kırılmıştı. Yükselen konut fiyatları nedeniyle dar gelirli vatandaşın tek kira öder gibi ev sahibi olma umudu olarak kalan TOKİ sosyal konut projesi rekor başvuru almıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk olarak 100 bin sosyal konut olarak ilan edilen 2022 konut projesi sonrasında gelen yoğun başvuru nedeniyle revize edilerek 250 bin sosyal konuta çıkartılmıştı. Bu sene sosyal konutlara ek olarak ilk kez TOKİ tarafından konut imarlı arsa ve ilk işyerim projesi ile dükkan başvuruları da alınmaya başlanmıştı. 

Halkbank ve Ziraat Bankası hesabı olanlara duyuruldu 3 milyon kişinin hesabına 500 TL para iadesi başladı!

Hem yapmış olduğu başvurusu farklı nedenlerle iptal edilen hem de kendi başvurusunu iptal ettirmek isteyen kişilerin sayıları bu sene 3 milyon kişi olarak açıklanmıştı. Hem başvurusu iptal edilen 3 milyon kişiye hem de kurada adı çıkmayan kişilere yatırmış oldukları TOKİ başvuru parası olarak ödenen 500 TL paranın iadesine başlandı. Ödemeler otomatik olarak ödemenin yatırıldığı banka hesaplarına yatırılıyor. Bu nedenle başvuru yapan kişilerin ödeme yaptıkları banka hesaplarını kontrol etmeleri gerekiyor. 

 TOKİ'nin kura çekilişleri açıklanan illerde devam ederken kura çekimleri noter huzurunda yapılıyor ve kurumun sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayımlanıyor. Kurada adı çıkmayan kişilere başvuru paraları 4 - 5 iş günü içerisinde iade ediliyor.