Halkbank'ta 500 bin TL konut kredisinin toplam faiz maliyeti kaç TL'dir?

Konur kredisi çekerek ev sahibi olmak isteyenler Halkbank'tan kredi çekmeleri durumunda karşılaşacakları maliyetleri merak ediyorlar. Halkbank'ın konut kredisi aylık faizi yüzde kaç? İşte Halkbank'ın konut kredisi maliyetleri...
Halkbank'ta 500 bin TL konut kredisinin toplam faiz maliyeti kaç TL'dir?

Konut fiyatlarındaki artışlar vatandaşları ikilemde bırakmaya devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyenler fiyatlar daha da artmadan evlerini satın almak istiyorlar. Ancak bir finansman sorunu yaşanıyor. Bu finansman sorunu da konut kredisi kullanarak aşılabiliyor. Vatandaşlar ilerleyen süreçteki muhtemel konut fiyat artışları ile konut kredisi maliyetleri arasında bir karşılaştırma yapıp ev satın almaya karar veriyorlar. Peki Halkbank yüzde kaç faizle ve hangi şartlarla müşterilere konut kredisi veriyor? 

HALKBANK KONUT KREDİSİ KAMPANBYASININ KOŞULLARI NELERDİR?

Halkbank'tan konut kredisi kullanmanın oldukça avantajlı olduğu bir süreçten geçiliyor. İnsanlar ev satın almak istediklerinde cazip şartlarda Halkbank'tan konut kredisi çekebiliyorlar. Bu kapsamda üzerinde en çok araştırma yapılan konut kredisi kampanyası da Halkbank'a ait oluyor. 

Halkbank'tan konut kredisi kullanmak isteyenler bu krediler için 120 aya kadar vade imkanına sahip olabiliyorlar. Bu kapsamda müşteriler kredi başvurusu yaptıklarında kredi vadesini de belirliyorlar. Kredi vadesinin konut kredisi özelinde ayrı bir anlamı bulunuyor. Vadenin uzun olması aylık kredi taksitini düşük seviyelere çekebiliyor. Ancak bu durumda faiz maliyeti yükseliyor. Kısa vadeli konut kredilerinde ise daha yüksek aylık taksit ve daha düşük faiz maliyeti oluyor. Burada kararı müşteri kendi ödeme gücüne göre veriyor. 

Halkbank'tan konut kredisi kullanılması durumunda müşterilere esnek ödeme imkanları da sağlanıyor. Bu kapsamda müşteriler bütçelerine göre bir ödeme planı tercih edebiliyorlar. Banka tarafından seçilmesi için aylık eşit taksitli, 3 ayda bir eşit taksitli, artan taksitli, azalan taksitli ve serbest ödemeli ödeme planları müşterilere sunuluyor. Müşteriler de kendilerine en uygun ödeme planını tercih edip kredi geri ödemelerinde sıkıntı yaşanmasının önüne geçiyorlar. 

Halkbank'tan konut kredisi çekecek olanlar kredi faizini de merak ediyorlar. Banka tarafından verilen bilgilere göre Halkbank müşterileri aylık yüzde 1,20 faizle konut kredisi kullanabiliyorlar. 

500 BİN TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

Halkbank'ta 500 bin TL konut kredisinin toplam faiz maliyeti kaç TL'dir?

Halkbank'tan 120 ay vadeli 500 Bin TL konut kredisi çeken müşteriler kredi vadesinin devam edeceği 120 ay boyunca bankaya her ay 7.884 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kullanılan kredinin toplam maliyeti 946.082 TL olarak hesaplanıyor.