Halkbank'tan evlenmek isteyenlere 3 ay ertelemeli 250.000 TL evlilik kredisi

Yükselen enflasyon oranları ve gelen zamlar nedeni ile gençlerin evlilik kararı almaları zorlaşırken evlenmek isteyenlere yeni destek kredisi Halkbank tarafından açıklandı. Halk Bankası evlilik kredisi başvuru şartları belli oldu.
Halkbank'tan evlenmek isteyenlere 3 ay ertelemeli 250.000 TL evlilik kredisi

Evlilik hazırlığında olan ancak yükselen fiyatlar nedeni ile maddi zorluklar yaşayan kişilere yönelik olarak Halkbank evlilik kredisi vereceğini ilan etti. Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş ne yazık ki iğneden ipliğe pek çok ürüne zam gelmesine neden olurken yaşanan yükseliş bekar gençleri de olumsuz etkiledi. 

Bir yandan yükselen beyaz eşya ve mobilya fiyatları bir yandan yükselen ev kiraları, düğün salonu ve altın fiyatları gibi ücretler gençlerin kendi birikimleri ile ev sahibi olmasını nerede ise imkansız hale getirmişti. Evlilik planı olan ancak nakit paraya ihtiyacı olan kişilere yönelik olarak ise alınan yeni karar kapsamında Halkbank evlilik kredisi verileceği ilan edildi. 

HALKBANK EVLİLİK KREDİSİ FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ, NE KADAR?

Halk Bankası tarafından yapılan açıklamada "Evliliğe hazırlık sürecinde bulunan müşterilerimizin; mobilya, ev tekstili, düğün, balayı gibi masraflarını karşılayabilmelerine yönelik cazip faiz oranları ve bütçelerine uygun geri ödeme seçenekleriyle oluşturulan kredi ürünümüzdür" denilerek 250 bin liraya kadar limitli konut kredisi verileceği ilan edildi. 

Halkbank'tan evlenmek isteyenlere 3 ay ertelemeli 250.000 TL evlilik kredisi

Yapılan açıklamada evlilik kredisi faiz oranı yüzde 1,69 olarak ilan edilirken kredi limitine göre faiz oranı yüzde 1,79 seviyesine kadar yükselebiliyor. Evlilik kredi çekmek isteyen kişilerin 36 ay vadeli 50 Bin TL ihtiyaç kredisi paketini tercih etmeleri durumunda aylık taksit tutarı 1.997,26 TL olarak gerçekleşecek. BDDK tarafından yapılan yasal düzenleme nedeni ile 100 bin TL kredi paketinde en uzun vade seçeneği 24 ay olarak uygulanırken 24 ay vadeli 100 bin TL kredi paketinin aylık taksit tutarı 5 bin 430 TL olarak gerçekleşecek. 12 ay vadeli 250 bin TL kredi hesaplama tablosunda ise aylık taksit tutarı 23 bin 986 TL olarak gerçekleşecek. Kredi çeken kişilere talep etmeleri durumunda ilk taksit ödemelerini 3 aya kadar öteleyebilecek.