Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den son dakika akaryakıt fiyatlarına indirim açıklaması!

Benzin ve motorin fiyatlarına indirim duyuruları araç sahipleri tarafından yakından takip edilerken konu hakkında bir son dakika açıklaması da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapıldı. Benzine indirim var mı, motorinin fiyatı düşecek mi, ne kadar?
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den son dakika akaryakıt fiyatlarına indirim açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul'da düzenlenen ‘Yüz Yüze 100 Gün’ programına katıldı. AK Parti İstanbul teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Yüz Yüze 100 Gün’ programının Buluşma ve İstişare programına katılan Bakan Nebati, son dönemde akaryakıt fiyatlarında yaşanan gelişmelere değindi. 

Muhalefetin sık sık eleştiri yapmasına neden olan akaryakıt fiyatları Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş nedeniyle adeta alev almıştı. Yaşanan yükseliş sonrasında uluslararası piyasada brent petrol fiyatı 140 dolar seviyesine kadar çıkarken, iç piyasada da motorin ve benzinin litre fiyatı 30 lirayı test ederek sürücülerden büyük tepki çekmişti. 

MALİYE BAKANI NEBATİ'DEN SON DAKİKA AKARYAKIT FİYATLARI AÇIKLAMASI! 

AK Parti İstanbul il teşkilatı tarafından organize edilen ‘Yüz Yüze 100 Gün’ programının Buluşma ve İstişare programına katılan Bakan Nebati burada önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında akaryakıt fiyatlarına da değinen Bakan Nebati “Son iki ayda dünyada petrol fiyatları yükselirken ana haberlerin manşetleriydi. Benzine, motorine zam sabah akşam manşetti.

Dünyadaki fiyatlar arttı. OECD içinde akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz. Biz yüzde 24’lerde vergi alıyoruz. Pompa çıkış fiyatlarında hemen her akşam haber alıyoruz. Motorin 22 liraya indi manşetlerde yok. Benzin 22 liraya düştü altyazı geçiyor. Sorunlara büyüteçle bakmak, karamsarlık yapmak. Hakkı teslim edin, bu kadar. Petrol umut ediyorum daha da aşağı iner" diyerek indirimin devam edebileceğini dile getirdi. 

Hatırlanacağı üzere motorine ilk olarak indirim haberi verilmiş;

 Daha sonra ise dün gece yarısı yapılan son dakika güncellemesi ile zam gelmişti. 

 Yapılan fiyat güncellemesi sonrası benzin 20 TL ve motorin ise 22 TL civarında akaryakıt istasyonlarında işlem görmeye devam ediyor.