Hazine ve Maliye Bakanlığı sıfır araba olan 25.000 kişiden bilgi istedi!

Sıfır kilometre otomobil satışları hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir denetim faaliyeti başlattı. Yapılan açıklamada 39 ilde 260 bin sıfır kilometre otomobilin satışı incelemeye alındı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı sıfır araba olan 25.000 kişiden bilgi istedi!

Türkiye’de otomobil satın almak isteyen vatandaşlar sıfır arabaların fiyatlarının haksız bir şekilde yükseldiğine dair şikayette bulununca Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık tarafından bir açıklama yapılarak sıfır kilometre otomobil satışlarının incelemeye alındığı kamuoyuna duyuruldu. Otomotiv sektöründe kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla lüzum gelen araştırmanın ve incelemenin başlatıldığı bildirildi.

39 İLDE DENETİMLER BAŞLADI!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın vergi müfettişleri otomotiv sektöründe Kayıt dışılık, stokçuluk, haksız fiyat artışları gibi konularda araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere toplam 39 ilde çalışma başlatıldı. 13 distribütör, 256 bati denetime tabi tutulurken satışı yapılan 260 bin araç da tek tek inceleniyor.

25.000 KİŞİDEN BİLGİ İSTENDİ!

Hazine ve Maliye Bakanlığı konmaya dair bir açıklama yaparak, “13 distribütör ve 256 bayinin satış işlemlerine ilişkin bilgi ve belge talep süreçleri sona ermiştir. Yapılan bu çalışmada ayrıca bayilerden araç satın alan 25.000 alıcıya bilgi isteme yazıları gönderilmiştir. Özellikle bu otomobilleri alan vatandaşlarımızın bayilere elden para verip vermedikleri konusunda bilgi istenmiştir.

Türkiye’nin 39 ilinde faaliyet gösteren distribütörler, araç bayileri ve alıcılardan alınan bilgilere göre hareket edilecektir. Otomotiv sektöründe arz ve talep dengesini bozanlar ve haksız fiyat artışına neden olanlar ile ilgili olarak gerekli tüm yaptırımlar ivedilikle uygulanacaktır. Bu şekilde otomotiv sektöründeki dengesizlikler ortadan kaldırılacak ve vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açılması önlenecektir.” denildi. 

Yapılan denetimlerinin sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağı da açıklandı. Haksız fiyat artışı yapanlara uygulanacak yaptırımlar merakla bekleniyor.