Hazine ve Maliye Bakanlığında kritik toplantı! 0,85 faizli taşıt kredisi mi geliyor?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda otomotiv sektörünün üst düzey temsilcileriyle yapılan toplantıdan taşıt kredisi talebi çıktı. Uygun faizli taşıt kredileri mi geliyor?
Hazine ve Maliye Bakanlığında kritik toplantı! 0,85 faizli taşıt kredisi mi geliyor?

Türkiye ekonomisinde sektörlere dair özel yaklaşımlar son dönemlerde dikkat çekmeye başladı. Bir süre önce Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileri inşaat sektörü ile bir araya gelmiş ve kamu bankalarından düşük faizli konut kredisi kampanyalarının hazırlanmasına dair bir karar alınmıştı. Ocak ayından itibaren bu kredi kampanyalarının başlayacağı bankacılık sektörünün kaynakları tarafından da doğrulanmıştı. Şimdi ise otomotiv sektörü ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın üst düzey yetkililerinin bir araya geldikleri bildirildi.

Bugün Ankara’da gerçekleşen toplantıda hangi konuların konuşulduğu büyük bir merak konusu oldu. Ankara’daki toplantıya 20’ye yakın otomotiv şirketinin genel müdürünün katıldığı ve Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın toplantıya ev sahipliği yaptığı bildirildi. Otomotiv sektörünün temsilcileri yaşadıkları en büyük sorunun müşterilerin taşıt kredisine erişimleri olduğunu dile getirdiler.

0,85 FAİZLİ TAŞIT KREDİLERİ Mİ GELİYOR?

Hükümetin ocak ayından itibaren kamu bankaları üzerinden kredi musluklarını açacağı artık biliniyor. Otomobil firmaları da Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan kredi desteği talep ettiler. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank üzerinden 0,85 faizli taşıt kredisi kullandırılması gündeme geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın üst düzey isimleri bunun değerlendirileceğini bildirirken alınacak bir kredi kararına karşı sektörün hazırlıklı olmaları gerektiğini istediler.

FİRMALAR ARAÇ TEDARİK EDERLERSE KREDİ DESTEKLERİ GELECEK

Hazine ve Maliye bakanlığı tarafından otomobil firmalarından araç tedarik sorunlarının çözülmesi istendi. Bu sorunun aşılması durumunda talep edilen kredi desteği ile hem sektörün hem de vatandaşların destekleneceği bildirildi. Bu konuda otomobil şirketleri gerekli hazırlıkları yapmaya başlayacakları ve tedarik sorununun da yeni yıla girerken ortadan kaldırılacağı konusunda teminat verdikleri belirtildi.

Öte yandan son olarak yapılan ÖTV matrah dilimi güncellemeleri de toplantıda gündeme geldi. Bu yapılan matrah dilimi değişikliğinin sağladığı indirimlerden vatandaşların sonuna kadar yararlanabilmeleri için şirketlerden azami gayret ve fedakarlık ortaya koymaları istendi. Özellikle ÖTV matrah dilimi nedeniyle fiyatları düşen modellere firmaların zam yaparken daha dikkatli hareket etmeleri gündeme geldi. Bu talebe de otomobil firmaları olumlu yaklaştılar.