Hem gramajı düştü hem fiyatı zamlandı! 2023 Ramazan pidesi fiyatları açıklandı

2023 Ramazan ayı pide fiyatları sonunda açıklandı. Ramazan pidesi İzmir, Ankara ve İstanbul fiyatları için yeni tarife belli oldu.
Hem gramajı düştü hem fiyatı zamlandı! 2023 Ramazan pidesi fiyatları açıklandı

Hem gramajı düştü hem fiyatı zamlandı! 2023 Ramazan pidesi fiyatları açıklandı - Son dönemde yükselen enflasyon oranları nedeni ile pek çok ürün ve hizmette zam yağmuru yaşanırken gözler açıklanan Ramazan pidesi fiyatlarına çevrilmişti. 

Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kala Ramazan ayı ile özdeşleşen pidenin de yeni fiyat tarifesinin açıklanması bekleniyordu. Sonunda beklenen açıklama geldi. 2023 Ramazan ayı pide fiyatları açıklandı. Ankara, İzmir ve İstanbul Ramazan ayı pide fiyatları tarifesi belli oldu. 

2023 RAMAZAN PİDESİ KAÇ TL, ZAM GELDİ Mİ?

Ramazan ayına özel olarak üretilen pide fiyatları için beklenen fiyat açıklaması geldi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis üyesi ve Ekmek ve Unlu Mamuller Komitesi üyesi Hüseyin Sağır tarafından yapılan açıklamada geçen sene 6 liraya satılan pide fiyatının 2023 tarifesini açıkladı. 

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından alınan karar kapsamında 2022 senesinde 350 gr olarak satılan Ramazan Pidesi bu sene 30 gr. daha düşürüldü ve 300 gram olarak belirlendi. Yine 6 lira olan Ramazan pidesinin satış fiyatı da 10 liraya yükseltildi. Sağır yaptığı açıklamasında "İzmir'de, ramazan pidesi 320 gram olarak 10 liradan satılacak. Ankara'da 300 gramı 10 liradan satılacak. Biz 20 gram fedakarlık yaptık. Karar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde alınıyor. İzmir Ticaret Odası olarak bu kararı uyuyoruz" dedi. Ankara'da Ramazan pidesi fiyatı 300 gr. 10 TL olarak açıklanmıştı.