Hemen kimliğinizi elinize alıp bakın PTT üzerinden hak sahiplerine 1200 TL Aile Bakanlığı tarafından ödeniyor

Devletin sosyal yardımları hız kesmeden tam gaz devam ederken bir ödeme haberi de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından verildi. Kimlik numarası son hanesi 0 2 4 6 8 olanlar bu haber size!
Hemen kimliğinizi elinize alıp bakın PTT üzerinden hak sahiplerine 1200 TL Aile Bakanlığı tarafından ödeniyor

Hemen kimliğinizi elinize alıp bakın PTT üzerinden hak sahiplerine 1200 TL Aile Bakanlığı tarafından ödeniyor! Devlet sosyal yardım ödemeleri ile vatandaşın bu sıkıntılı günleri daha kolay bir şekilde atlatmasını sağlamak adına destek olmaya devam ederken bir yandan yeni başvurular alınırken bir yandan da başvuru yapan hak sahiplerine yönelik ödemeler hesaplara yatırılıyor. 

2023 senesine sayılı günler kala Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yeni ödemeler hesaplara yatırılmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamasında yılbaşı hediyesi mahiyetinde hak sahiplerine ödemeleri öne çektiklerini duyurmuştu. 

YILBAŞI ÖNCESİ ÖDEMELER HESAPLARA YATIRILMAYA BAŞLANDI! 

Devlet yeni sosyal destek ödemelerini peş peşe açıklamaya devam ederken bu paketlere başvuru yapan kişilere bir yandan da ödemeler yapılıyor. Başvurusu olumlu kabul edilen ve sosyal destek ödemesi almaya hak kazanan kişilere başvuru yaptıkları pakete göre belirlenen tutarlar ödeniyor. Devletin en çok başvuru alan paketlerinden biri de Aile Destek Programı olarak öne çıkıyor. Söz konusu paket kapsamında en düşük 850 TL en yüksek ise 1250 TL arasında değişen tutarlarda parasal ödeme yapılıyor. 

AİLE DESTEK PAKETİ PROGRAMI ÖDEMESİ ARALIK 2022 ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konu hakkında yaptığı son dakika açıklaması ile Aile Destek Paketi için ödemeleri yılbaşı öncesi yapacaklarını ilan etmişti. Yılbaşına sayılı günler kala yapılan açıklama heyecan yaratırken kimlik numarası son hanesine göre ödemelerin kademeli olarak bu kapsamda hesap sahiplerine yatırılmaya başlanması bekleniyor. Başvuru sahiplerinin bu nedenle hesaplarını kontrol ederek aile destek paketi parasının yatırılıp yatırılmadığını kontrol etmeleri gerekiyor.