Hiçbir şey imkansız değildir diyen İslam Memiş dolar 10 TL olacak mı açıkladı altın için yeni rekor tahmini yaptı

Altın kahini olarak tanınan İslam Memiş altın fiyatları ve dolar kuru için yeni tahminini açıkladı. Dolar kuru ve altın fiyatlarında son durum ne, 2022 yıl sonu dolar kuru tahmini beklentisi kaç TL, altının fiyatı ne olur?
Hiçbir şey imkansız değildir diyen İslam Memiş dolar 10 TL olacak mı açıkladı altın için yeni rekor tahmini yaptı

Piyasalar her gün yeni bir şok ile sarsılmaya devam ederken küresel piyasalar yüksek enflasyon ve resesyon riski ile mücadele etmeye devam ediyor. Yaşanan gelişmeler yatırım araçlarının da anlık ve sert tepkiler vermesine neden olurken pandemi döneminin getiri şampiyonu olan altın fiyatları ise bu dalgalanmanın en çok hissedildiği yatırım aracı olarak öne çıkıyor. 

Amerika Merkez Bankası FED tüm resesyon riskine rağmen sert faiz artırımı söylemlerine ve şahin mesajlarına devam ederken dolar endeksi küresel piyasalarda güçleniyor. Doların güçlenmesi ile değerli metaller zayıflarken dolar kuru ve altın fiyatları için yeni tahminler geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaptığı son yorumlar ile yine gündemi belirledi. İşte detaylar... 

İSLAM MEMİŞ SON DOLAR VE ALTIN YORUMU! 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaptığı son yorumu ile "Dolar 10 TL olacak mı, 10 liraya düşer mi?" sorusuna yanıt verdi. İslam Memiş son dolar yorumu ile "Serbest piyasada dolar / TL kuru bizim ekranda gördüğümüzden daha yüksek. Yani kapalı çarşıda dolar kuru daha yüksek bir rakamdan satılıp alınıyor. 

Hiçbir şey imkansız değildir diyen İslam Memiş dolar 10 TL olacak mı açıkladı altın için yeni rekor tahmini yaptı

Vatandaşımızın da fiyat farkı ve makas aralığına dikkat etmesi gerekiyor. Dolar kurunun 10 TL olacağı iddiası bugün için mümkün değil. İmkansız diye bir şey yok bunun da altını çizelim. Ama doların 10 lira olması için enflasyonun çok düşmesi, cari açığın azalması ve Merkez Bankası'nın faiz indirmemesi gerekiyor. Pek çok belirsizlik yaşanırken böyle bir iddiayı destekleyemem. Ama biliyorsunuz Türkiye seçime gidiyor. Seçim öncesi bir paket hazırlanır ya da FED faiz artırımını bırakır ve dolar dünyada değer kaybederse dolarda geri çekilme mümkün olur. Ancak bu 18 TL seviyesinden 10 liraya kadar olur iddiasını biraz abes buldum. 

Hiçbir şey imkansız değildir diyen İslam Memiş dolar 10 TL olacak mı açıkladı altın için yeni rekor tahmini yaptı

2022 YIL SONU DOLAR KURU TAHMİNİ BEKLENTİSİ KAÇ TL?

Merkez Bankası yıl sonu beklentisine baktığımızda 20 - 21 liralı seviyeleri görüyoruz. Ancak 2023 senesinde Mart ayında FED faiz indirimini bırakır ve seçim öncesi hükümet tarafından yeni paketler açıklanırsa dolar kuru tabi geriye döner düşer ama 10 liraya kadar düşmesi zor. 

ALTIN YATIRIMCISI NE YAPMALI, ELİNDE ALTINI OLANLAR NE YAPMALI, ALTIN BOZDURMAK YA DA ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN MI?

Ons altının fiyatı sürekli olarak dalgalı seyrediyor. Bir bakıyorsunuz 1700 doların üzerine çıkmış bir bakıyorsunuz 1500 dolar seviyesine çekiliyor. Ancak bugün altın gerçek değerinin çok daha altında bir seviyede manipülasyonla zorla tutuluyor. FED faiz indirimini bıraktığı zaman 2023 senesinde ons altında fiyatlama agresif bir şekilde yükselecek. 

Gram altında serbest piyasa ile ekran arasında 20-25 liralık bir fark bulunduğunu bilmeli. Ekim ve Kasım aylarında pozitif beklentim sürüyor. Ons altında toparlanma yaşanırsa gram altın tekrar bin liranın üzerinde 1.038 ve 1.050 lira seviyesine kadar yükselecektir. Bin liranın altında alım fırsatıdır. Kesinlikle bu fiyatlara kanıp emtia bozdurulmamalıdır" diyerek altında yükseliş beklentisi olduğunu dile getirdi. 

NOT: Burada yer alan bilgiler İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak 365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.