Hükümetin asgari ücret zammı planı kulislere sızdı! Asgari ücret bu rakama mı yükseliyor?

Asgari ücrete ara zam yapılacağı iddiaları kulislerde konuşulmaya devam ediliyor. Bazı hesap uzmanları asgari ücret için zam hesapları da yapmaya başladılar. Başkent kulislerinde asgari ücret için hükümetin formülü iddiaları havalarda uçuşuyor. Asgari ücrete ne kadar zam yapılır?
Hükümetin asgari ücret zammı planı kulislere sızdı! Asgari ücret bu rakama mı yükseliyor?

Türkiye'de emekli maaşlarına yapılan kısmi zam tüm kesimlerde ek bir zam beklentisi oluşturdu. En düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye çıkartılınca asgari ücretliler de zam talebinde bulunmaya başladılar. Yüksek enflasyondan dolayı kazançları alım gücü kıyaslamasında düşen ve daha ilk aydan yoksulluk sınırına gerileyen asgari ücretliler için zam hesapları yapılmaya başlandığı iddia edildi. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI BAŞKENT KULİSLERİNDE

Türkiye 14 Mayıs'ta çok özel bir seçime gidiyor. Uzun yıllardır yaşanmadığı kadar güçlü bir rekabet yaşanıyor. Hatta seçimi kimin kazanacağını kimse kestiremiyor. Hükümetten seçim kazanmaya yönelik hamleler gelmesi beklenirken asgari ücret zammı bunun en önemli ayrıntılarından birisi olacak. Başkent kulislerinde hükümetin asgari ücret zammı planı olarak çok önemli iddialar konuşulmaya başlandı. 

HÜKÜMETİN SEÇİM KOZU ASGARİ ÜCRET!

Asgari ücrete ara zam konusunda bir beklenti oluşurken kulislere göre böyle bir plan yapılıyor. Asgari ücret direkt olarak devletin ödediği bir ücret değil. bunun için de işverenlere sigorta prim desteği sağlanarak asgari ücrete zam planı yapılıyor. Nisan ayında asgari ücrete ara zammı açıklayacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücretlilerin gönlünü kazanacağı iddia ediliyor. Bu konuda planlama da kulislerde yer alıyor.

PLANLAMA YAPILDI İDDİASI!

Hazırlanan planlamaya göre asgari ücrete zam kararı alınması için Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından Nisan ayında Asgari ücret Tespit Komisyonu toplantıya davet edilecek. Bu komisyon hiç uzatmadan asgari ücrete zam kararını tek toplantıda alacak. Zammın maliyetinin büyük bir kısmı devlet tarafından karşılanacağı için süreç hiç uzatılmayacak. Nisan ayı bitmeden asgari ücret zammına dair kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleyerek rakitlerine karşı ekstra puan kazanacak. Ankara kulislerinde bu iddia konuşulmaya devam ediliyor. 

ASGARİ ÜCRET KAÇ TL OLACAK?

Asgari ücrete yapılacağı iddia edilen ara zammın ne kadar olacağı büyük bir merakla öğrenilmek isteniyor. İddialara göre yapılacak olan zammın psikolojik bir etkisi de olacak. Şu anda net 8.506 TL olarak ödenen asgari ücretin en az 10.000 TL'ye çıkarılması psikolojik bir üstünlük de sağlayacak. Net 1.494 TL zam yapılması planlanan asgari ücret düz hesap 10.000 TL yapılacağı iddia ediliyor.