Hyundai i10 almak bu kadar cazip olmamıştı! 100 Bin TL peşinat, 6.500 TL taksitle!

Sıfır kilometre bir otomobil satın almak isteyenler hem Vakıfbank'tan hem de Hyundai'den güzel haberler var. Taksitle Hyundai i10 model araç satın almak hiç bu kadar kolay olmamıştı.
Hyundai i10 almak bu kadar cazip olmamıştı! 100 Bin TL peşinat, 6.500 TL taksitle!

Türkiye'de otomobil piyasasında çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelere bankacılık piyasası da ayak uydurunca sıfır kilometre otomobil satın almak özellikle bazı model araçlarda çok önemli bir avantaj haline geldi. Otomobil fiyatları düşerken Vakıfbank düşük faizli taşıt kredisi kampanyası ile vatandaşları ve otomobil sektörünü desteklemeye devam ediyor. 

HYUNDAİ i10 300 BİN TL'YE DÜŞTÜ!

Otomobil fiyatlarını düşürecek düzenleme geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girdi. Buna göre neredeyse 1 yıla yakın bir süredir beklenen ÖTV matrah güncellemesi yapıldı. Güncellenen matrahlarla beraber otomobillerin ÖTV dilimleri değişti ve özellikle düşük fiyatlı otomobillerin üzerinden oldukça fazla olan ÖTV yükü biraz olsun kaldırıldı. Hyundai i10 ÖTV matrah güncellemesi yapılmadan önce 330 Bin TL'nin üzerinde bir fiyatla satılıyordu. Yapılan güncelleme ile beraber bu otomobilin fiyatı 300 Bin TL'ye kadar geriledi. 

OTOMOBİL SATIN ALMAK KOLAYLAŞTI!

Sıfır kilometre otomobil satın almak son dönemlerde hiç bir kadar kolay bir hale gelmemişti. Hem fiyatlar ucuzladı hem de taşıt kredileri yeniden biraz olsun işlev kazandı. Bankalar taşıt kredisi verirken BDDK kararı ile 400 Bin TL'ye kadar olan otomobillere 48 ay vade ile taşıt kredisi kullandırabiliyordular. Ancak 400 Bin TL'yi aşan otomobillerde 800 Bin TL limite kadar 36 ay vadeli taşıt kredileri verilebiliyordu. Ayrıca otomobil fiyatının yüzde 50'sinden fazlası taşı kredisi olarak kullandırılmıyordu. 400 Bin TL altı otomobiller için bu oran yüzde 70 olarak uygulanıyor. 

100 BİN TL PEŞİNAT VE 200 BİN TL TAŞIT KREDİSİ!

Hyundai i20 satın almak isteyen vatandaşlar bu otomobilin satış bedeli olan 300 Bin TL'yi peşin olarak ödemek zorunda değiller. 100 Bin TL'lik bir peşinat ödemesi yapanlar kalan 200 Bin TL'yi taşıt kredisi kullanarak karşılayabiliyorlar. Bu arayış içerisinde olanlara en uygun faizli taşıt kredilerinden birisini de Vakıfbank veriyor.

Hyundai i10 almak bu kadar cazip olmamıştı! 100 Bin TL peşinat, 6.500 TL taksitle!

Vakıfbank'tan 200 Bin TL taşıt kredisi kullanılması halinde maliyet tablosu merak ediliyor. Hyundai i10 için bu kredi kullanılacaksa banka 48 aya kadar vade yapabiliyor. 48 ay vadeli 200 Bin TL taşıt kredisine Vakıfbank aylık yüzde 1,61 oranında faiz uyguluyor. Bu kredinin aylık taksiti ise 6.536 TL olarak hesaplanıyor.