İcralık olanlar kredi çekebilir mi? İcralık olanlara kredi veren bankalar 2022!

Borcu nedeniyle icralık olanlar kredi kullanmakta zorluk çekiyor. Bu kapsamda icralık olanlara kredi veren bankalar öne çıkıyor. İşte o bankalar ve başvuru şartları.
İcralık olanlar kredi çekebilir mi? İcralık olanlara kredi veren bankalar 2022!

Paraya ihtiyacı olan ancak icralık olması nedeniyle bankalardan kredi çekemeyen milyonlarca kişi, icralık olana kredi veren bankaları araştırıyor. İcralık olan kişilerin öncelikle borcu kadar bir ödenek bularak borçlarından kurtulması ve sicilini temize çıkarması mümkün olmaktadır. Çünkü icraya verilen borçlar, kredi notunu olumsuz yönde etkilemektedir. Fakat icralık olanların kredi olanaklarından belirli koşullar dahilinde yararlanma hakları da bulunmaktadır.

İcralık olanlara kredi verilir mi?

İcralık olan kişi, herhangi bir bankaya kredi başvuru yaptığında, icraya intikal etmiş borçları sistemde görünür. Bu da yetkili kişilerde ve banka nazarında olumsuz bir görünüm sergileyecektir. Bu nednele icralık borcu olan bir kişinin kredi kullanması oldukça zor bir işlemdir. Fakar buna karşın, müşterilerine kredi verip vermemek bankanın kararına bağlıdır. Yani icralık borcu olanların kredi başvuruları da olumlu değerlendirilebilmektedir.

Bu kapsamda bazı bankalar, icralık olan kişilere borç kapatma kredisi sağlamaktadır.

İcralık olanlara kredi veren bankalar 2022!

İcralık olan ve kredi kullanmakta zorluk çeken kişilere Ziraat Bankası, Garanti Bankası, İNG Bank, Akbank, Yapı Kredi Bankası, Odeabank, CepteTEB bankaları borç kapatma ve borç transfer kredisi sunmaktadır. Bu bankalardan borç kapatma kredisi kullanabilmek için kişilerin bazı şartları karşılıyor olmaları gerekmektedir.

Kredi başvurusunun onaylanması için müşterinin düzenli ödeme yapabileceğini taahhüt etmesi gerekir. Bankaların bu finansman olanaklarından yararlanabilmek için gelir belgesi ibraz edilmelidir. Bu kapsamda gelir türüne göre bankaya verilmesi gereken belgeler şunlardır:

4A sigorta kapsamında çalışanlar için maaş bordrosu

Şirket sahipleri için BAĞ-KUR dökümü

Serbest meslek erbabı ve esnaf için vergi levhasıyla gelir dökümü

Kira geliri elde eden kişiler için tapı belgesi istenmektedir. Aynı zamanda banka hesap aktivitesi de kredi başvurularında etkili olmaktadır. Banka hesabında belirli bir birikimi olan kişilerin, kredi başvurularının olumlu değerlendirilmesi ve bunun sonucunda kredi kullanmaları daha kolay olacaktır.