İhtiyaç kredisinde faiz indirimi! Vakıfbank'tan 50 Bin TL ucuz kredi!

İhtiyaç kredisi faizlerinde indirim furyasını başlatan bankalar kamu bankaları oldu. Vakıfbank tarafından müşterilere ucuz kredi verileceği açıklandı. Vakıfbank 50 Bin TL'lik kredinin duyurusunu yaptı.
İhtiyaç kredisinde faiz indirimi! Vakıfbank'tan 50 Bin TL ucuz kredi!

Türkiye'de Merkez Bankası'nın ihtiyaç kredileri ile alakalı olarak aldığı kararlar bankalar arasında faiz indirimi furyasını başlattı. Politika faizi ile ihtiyaç kredisi faizleri arasındaki farkı azaltmak isteyen Merkez Bankası bankaları daha düşük oranlarla ihtiyaç kredisi vermeleri için zorlayıcı tedbirleri devreye sokmuştu. Bu tedbirlere uyan ilk bankalar ise kamu bankaları oldu. Kamu bankaları ihtiyaç kredisi faizinde indirim yaptılar. Vakıfbank ise ihtiyaç kredisi faiz indirimi ile beraber bir de çok cazip bir kredi kampanyası açıkladı. 

VAKIFBANK FAİZ İNDİRİMİ YAPTI!

Vakıfbank aylardır ihtiyaç kredisi faizinde herhangi bir değişiklik yapmamıştı. Aylardır aylık yüzde 1,91 faizle ihtiyaç kredisi veren banka müşterilerine çok da ucuz olmayan bir kredi imkanı sağlıyordu. Merkez Bankası'nın aldığı son karar ile beraber kamu bankaları ihtiyaç kredisi faizlerini güncellediler. Böylece Vakıfbank'ın ihtiyaç kredisi aylık faizi yüzde 1,91 seviyesinde yüzde 1,57'ye düşürüldü. Bu da ihtiyaç kredisi çekecek olanların önemli bir maliyet avantajı elde etmelerini sağladı. 

3 YIL VADEYE YAYILABİLİR

Vakıfbank'tan ihtiyaç kredisi çeken müşteriler bu borçlarını çeşitli vadelere yayma imkanına sahipler. Bunun için BDDK'nın koyduğu ilkeleri Vakıfbank da uyguluyor. Bu kapsamda 36 aya kadar vade ile 50.000 TL limite kadar ihtiyaç kredisi kullanılabiliyor. 50.000 TL ile 100.000 TL arasındaki ihtiyaç kredileri için ise banka en fazla 24 aya kadar vade imkanı verebiliyor. Eğer müşteri 100.000 TL'nin üzerinde ihtiyaç kredisi çekmek isterse ve banka da bu talebi onaylarsa bu kredi de en fazla 12 ay vadeli olabiliyor. 

ESNEK ÖDEME İMKANLARI BULUNUYOR

Vakıfbank tarafından yapılan ihtiyaç kredisi kampanyası açıklamasına göre müşteriler kullanmış oldukları kredilerin geri ödemesini farklı ödeme planlarından birisini tercih ederek yapabiliyorlar. Aylık eşit taksitli ödeme planının haricinde müşteriler 3 ayda bir eşit taksitli, serbest ödemeli, artan taksitli, azalan taksitli gibi seçenekleri de tercih edebiliyorlar.

50 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

İhtiyaç kredisinde faiz indirimi! Vakıfbank'tan 50 Bin TL ucuz kredi!

Vakıfbank müşterileri aylık yüzde 1,57 faizle ihtiyaç kredisi çekebiliyorlar. 36 ay vadeli 50 Bin TL kredi kullanılması durumunda ödenmesi gereken aylık taksit 1.949 TL oluyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 70.194 TL şeklinde hesaplanıyor.