İhtiyaç taşıt konut kredisi fark etmiyor! Kredi çeken milyonlara bankalar hiçbir kesinti yapmadan o paraları iade edecekler

Kredi çeken kişilerden bankaların aldıkları masraflar cep yakmaya devam ederken özellikle de son dönemde sigorta masrafları rekor seviyelere ulaşmıştı. Konut hakkında son dakika açıklaması geldi. Hemen başvuru yapanlara bankalar o paraları iade edecekler!
İhtiyaç taşıt konut kredisi fark etmiyor! Kredi çeken milyonlara bankalar hiçbir kesinti yapmadan o paraları iade edecekler

Yükselen faiz oranları sonrasında bankalar 2022 yılında rekor kar oranları açıklamaya devam ederken özellikle de sigorta parası rakamlarında yaşanan yükseliş tepki çekmişti. Hiçbir kanuni zorunluluğu olmamasına rağmen bankalar tarafından zorunlu tutulan hayat sigortası poliçeleri kapsamında vatandaşın çektiği kredilerden rekor tutarlı kesintiler yapılmaya başlanmıştı. 

Özellikle de kendi sigorta şirketi olan bankalar bu konuda ipin ucunu kaçırmış kredi dosya masrafını bile geride bırakan tutarlarda kesintiler yapılmaya başlanmıştı. Vatandaşların yoğun itirazları ve tepkileri üzerine konuya beklenen müdahale gelirken itiraz eden kişilere bankaların o tutarları iade edecekleri açıklanmıştı. 

İZİNSİZ VE RIZA ALINMADAN YAPILAN HAYAT SİGORTASI PARALARI İADE EDİLECEK! 

Kredi çekerken hazır matbu olarak çıktı alınan onlarca sayfalık sözleşmelere imza atan vatandaşlar ne yazık ki yeterli bilgiye sahip olmadıkları için pek çok gereksiz hükmü de kabul etmiş oluyor. Özellikle de başvuru esnasında vatandaşa hayat sigortası, kredi kartı ve kredili mevduat hesabı gibi pek çok bankacılık ürünü aslında bir nevi "zorla" satılmış oluyor. 

İhtiyaç taşıt konut kredisi fark etmiyor! Kredi çeken milyonlara bankalar hiçbir kesinti yapmadan o paraları iade edecekler

Özellikle de konut kredisi gibi uzun vadeli ya da yüksek tutarlı ihtiyaç ve taşıt kredisi çeken kişilere bankalar tarafından yapılan hayat sigortası poliçelerinde rakamlar artık cep yakmaya başlarken konu hakkında vatandaşlara para iadesi uyarısı geldi.

 15 GÜN İÇİNDE İTİRAZ EDENLERE BANKALAR O PARAYI KESİNTİSİZ ÖDEYECEKLER!

"Sigorta ettiren, sigortacının kendisine cayma hakkını kullanabileceğini bildirmesinden itibaren 15 gün içinde sözleşmeden cayabilir. Bilgilendirmenin yapıldığı sigortacı tarafından ispatlanır. Bilgilendirme yapılmamışsa cayma hakkı ilk prim ödemesinden bir ay sonra sona erer" hükümlü maddesi hatırlatılarak konut, ihtiyaç ya da taşıt kredisi çeken ve kendisinden hayat sigortası masrafı kesilen kişilere bu tutarların iade edileceği açıklandı.