İki firmadan daha sigaraya zam kararı! En pahalısının fiyatı 70 TL oldu!

Philip Morris’in sigara fiyatların azam yapmasının ardından bu zamma diğer sigara firmaları da eşlik etti. Firmaların zamlı sigara fiyatları belli oldu. En pahalı sigara ürünü 70 TL oldu.
İki firmadan daha sigaraya zam kararı! En pahalısının fiyatı 70 TL oldu!

Türkiye’de zam furyası sigara ile devam ediyor. Philip Morris sigara zammını ilk açıklayan firma olmuştu. Fiyatlara 5 TL zam yapan Philip Morris’in ardından diğer sigara şirketleri JTİ ve AT da zamlı fiyat listesini duyurarak zamlı fiyatlardan satışa başladılar. Sigara tiryakilerinin masraflarını yükseltecek yeni fiyatlar böylece belli olmuş oldu.

BAT SİGARA ZAMLARI AÇIKLANDI!

BAT tarafından açıklanan sigara zamları ile beraber Kent marka sigaraların fiyatları 38 TL ile 42 TL arasında değişiyor. Firmanın en ucuz sigaraları olan Rothmans, Tekel 2000 ve Tekel 2001 ise 36,50 TL’ye yükseldi. Tekel 2000 sarmalık kıyılmış tütün fiyatı ise 65 TL’ye yükseldi. BAT marka sigara fiyatlarına ortalama 5 TL zam geldi. Zamlı fiyat listesinden satışlar da başladı.

JTİ SİGARA ZAMLARI BELLİ OLDU!

JTİ grubu da sigara fiyatlarına zam yaptığını duyurarak yeni fiyat listesini açıkladı. Buna göre Winston grubu sigaraların fiyatlarının en ucuz 38 TL, en pahalısı ise 41 TL oldu. Camel marka sigaraların fiyatları ise 37 – 38 TL olarak belirlendi. Monte Carlo ve LD için de BAT firması 37 TL fiyat belirledi. Camel Yellow 100 gram sarmalık kıyılmış tütün ürününün fiyatı ise 15 TL zamlanarak 55 TL’den 70 TL’ye yükseldi.

SİGARA ZAMLARI SÜRECEK!

Sigara fiyatlarına yapılan zamlar ile alakalı olarak bazı detaylar da kamuoyuna yansıdı. Bu zamlar sigara şirketlerinin artan maliyetlerinden kaynaklanıyor. Vergi oranlarında herhangi bir artış yapılmamasına rağmen fiyatlarda maliyet artışı gerçekleşti. Temmuz ayında sigarada vergide de artış yapılacak. O zaman yeni bir zam daha gündeme gelecek. Firmalar vergi maliyetini fiyatlara yansıtmak istemezler ve bu maliyeti göze alırsalar Temmuz ayında sigara zammı olmayacak. Aksi durumda ise yine 4-5 TL’lik yeni bir zam gündeme gelebilecek.