İnşallah 35 TL'de durur diyen Selçuk Geçer'den şoka sokan dolar kuru fiyat tahmini!

Finansal yorumları merak edilen isimler arasında yer alan Selçuk Geçer yeni bir dolar yorumunda bulundu. Dolar kurunun yükselişine dair işaretlerin çok güçlendiğini söyleyen Selçuk Geçer, “dolar kuru inşallah 35 TL’de durur.” yorumunu yaptı.
İnşallah 35 TL'de durur diyen Selçuk Geçer'den şoka sokan dolar kuru fiyat tahmini!

Türk lirasının dolar karşısında negatif pozisyonu devam ediyor. İlerleyen günlerde yaşanabilecek gelişmeler için ise ekonomistlerin tahminleri merak ediliyor. Dolar yorumları ile dikkat çeken ekonomistlerden olan Selçuk Geçer dolar kuru ile alakalı yeni bir yorum yaptı. Dolar kurunun yükseliş grafiğinin devam edeceğini açıklayan Selçuk Geçer fiyat tahminleri ile de duyanları şok etti.

DOLAR DEĞER KAZANMAYA DEVAM EDECEK!

Dolar kuru için değer kazanma sürecinin devam edeceğini açıklayan Selçuk Geçer, “Tüm piyasalar dolara karşı değer kaybediyor ve dolar yükseliyor. Çünkü FED’den gelen açıklamalar daha da agresifleşiyor. FED Mart ayına kadar agresif faiz artırımlarına devam edecek. Bunu FED üyeleri dile getiriyorlar. Kasım ve Aralık aylarında 75’er baz puanlık faiz artırımı yapılacak. Enflasyon kemikleştikçe FED faiz artırımı yapacak. Bu şekilde FED talep enflasyonunu durdurmayı planlıyor. Tüm bunlar doları daha da değerli hale getirilecek.” dedi.

DÜNYA ENFLASYON SINAVINDA

Dünyanın enflasyon ile sınav verdiğini söyleyen Selçuk Geçer, “Dünyada iki tür enflasyon var. Birincisi maliyet diğeri de talep enflasyonu. Maliyet enflasyonuna çok fazla bir şey yapamıyorsunuz. Tüm dünya bu noktada kilitlenmiş durumda. Enerji fiyatları yüksek ve maliyet enflasyonu da artıyor. Üretim maliyeti arttıkça sorun çıkıyor. Fabrikalar üretimleri ya durduruyor ya da yavaşlatıyor. Bu da fiyatların yükselişini bize işaret ediyor.” ifadelerini kullandı.

DOLAR KURU İNŞALLAH 35 TL’DE DURUR!

Dolar kuru ile alakalı fiyat tahmini açıklaması yapan Selçuk Geçer, “Türkiye’nin ekonomik verileri ortada. 182 milyar dolarlık kısa vadeli borç var. Cari açık almış başını gitmiş. Risk primi 800’e vurmuş. Halen daha Sayın Cumhurbaşkanı ve Hazine Bakanı çıkıp Şubat ayında enflasyon düşecek diyorlar. Baz etkisi ile enflasyon gerileyecekmiş. Siz dua edin enflasyon üç haneli rakamlara çıkmış olmasın Şubat ayında. Siz dua edin dolar kuru 35 TL’de dursun 50 TL olmasın. Bugünkü enflasyonu dolar kuruna orantılarsanız zaten 35 TL’yi görüyorsunuz.” dedi.

NOT: Burada yer alan bilgiler ve değerlendirmeler yatırım kapsamı dışındadır. Yatırım kararı alınırken bu yorumların dikkate alınmasının herhangi bir kazanç garantisi yoktur. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.