İntibak enflasyon zammı refah payı ek zam! Emekli, memur maaşı ve asgari ücret hesaplaması değişti

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu ek zam müjdesi için yeni kulis haberi aktarıldı. AK Parti tarafından seçim öncesinde maaşlara zam yapılacğı memur, emekli maaşı ve asgari ücrete ek zam yapılacağı iddia edildi.
İntibak enflasyon zammı refah payı ek zam! Emekli, memur maaşı ve asgari ücret hesaplaması değişti

İntibak enflasyon zammı refah payı ek zam! Emekli, memur maaşı ve asgari ücret hesaplaması değişti - Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş milyonlarca kişinin mağdur olmasına neden olurken özellikle de asgari ücretli çalışanlar, memurlar ve emekliler gibi sabit geliri olan kişilerin sırtındaki geçim yükü artmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılında uygulanacak olan maaşları açıklarken yapmış olduğu konuşmasında "Enflasyonu inşallah yıl ortasında yüzde 30’lu, yılsonunda yüzde 20’li rakamlara indirmekte kararlıyız. Ülkemizdeki her kesimden, her vatandaşımdan hesabını bu hedefe göre yapmasını istiyoruz. 

Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak, tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız. Ülkemizde her kesim gibi işçilerimizin, emekçilerimizin, çalışanlarımızın gelir ve refah seviyesini artırmış bir yönetim olarak, bundan sonra da hiç kimsenin hakkının zayi olmasına meydan vermeyiz" diyerek olağanüstü bir durum olması durumunda maaşlara ek zam yapacaklarını ifade etmişti. 

 ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELECEK Mİ, HAZİRAN 20233 ÖNCESİ ENFLASYON ZAMMI VERİLİR Mİ?

Bu sene Türkiye'nin 14 Mayıs tarihinde seçime gitmesinin kesinleşmesi üzerine asgari ücrete ara zam konusu bir kere daha gündeme taşındı. Hükümetin milyonlarca çalışana ek zam vererek vatandaşın bütçesini rahatlatma ve seçime daha avantajlı bir şekilde girmek istediği belirtilirken 8.506 TL olarak ödenen asgari ücrete yüzde 20 oranında zam gelebileceği iddia edildi. İddia gerçek çıkarsa zamlı maaşlar 10 bin 207 TL olarak ödenebileceği ifade edildi. 

 MEMUR MAAŞI VE EMEKLİ MAAŞLARINA EK ZAM GELECEK Mİ?

Ekonomist Muhammet Bayram yaptığı açıklamasında "Memur ve emeklilerimiz haliyle bir beklenti içerisinde. Burada yüzde 15 zamma ek olarak yüzde 10 ile 15 arasındaki bir sosyal refah düzenlemesiyle beraber hem emeklimize hem memurumuza yüzde 25 veya 30'luk bir zam bekliyoruz" diyerek en düşük memur maaşını 11 bin 836 TL ve en düşük emekli maaşını ise 2023 esnaf emeklisi maaşı tahmini 5 bin 454 TL, 2023 SSK emekli aylığı Ocak 2023 zam tahmini ise 6 bin 327 TL, 2023 Bağkur emeklisi zamlı maaş tahmini 5 bin 454 TL olarak belirledi.