İş Bankası 8.500 TL taksitle ne kadar taşıt kredisi veriyor?

Taşıt kredisi kullanmak için kredi koşullarını araştıranlara İş Bankası cazip imkanlarla finansman desteği sağlıyor. İş Bankası 8.500 TL taksitle çekilebilecek taşıt kredisi tutarını açıkladı.
İş Bankası 8.500 TL taksitle ne kadar taşıt kredisi veriyor?

Türkiye'de otomobil satın almayı planlayanlar bunu taşıt kredisi çekerek gerçekleştirmek istiyorlar. Bu taşıt finansmanları alınırken ise kredi maliyetlerinin büyük bir önemi bulunuyor. Otomobil satın alırken yüksek bir faiz sarmalına saplanıp kalmak istemeyenler uygun faizli kredi kampanyalarını araştırıyorlar. Bu şekilde uygun faizli taşıt kredisi imkanı sağlayan bankalardan birisi de İş Bankası olarak dikkat çekiyor. İş Bankası bir açıklama yaparak taşıt kredisi koşullarını duyurdu. 

İŞ BANKASI'NIN TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

İş Bankası'ndan taşıt kredisi çekmek isteyenler bu kredileri hem sıfır kilometre hem de ikinci el araçlar için temin edebiliyorlar. Ancak yaşlı ikinci el araçlar için İş Bankası kredi imkanı sağlamıyor. Kapsam içerisine girecek olan tüm taşıtları satın alırken İş Bankası'ndan taşıt kredisi çekmek mümkün oluyor. 

İş Bankası verilen bilgilere göre taşıt kredisinde ortalamanın altın bir faiz oranı uyguluyor. Aylık yüzde 1,89 faizle taşıt kredisi veren İş Bankası bu maliyet ile diğer özel bankalara adeta meydan okuyor. Şu anda İş Bankası'ndan daha düşük bir faizle taşıt kredisi veren herhangi bir özel banka bulunmuyor. Dolayısıyla İş Bankası'ndan taşıt kredisi çekenler avantajlı olabiliyorlar. 

İş Bankası taşıt kredisi kampanyası çerçevesinde çekilecek olan kredilere uygulanacak olan azami vade süresinin belirlenmesi satın alınmak istenen otomobil değeri ile tespit edilebiliyor. Sıfır kilometre otomobillerde aracın fatura değerine, ikinci el araçlarda ise otomobilin kasko değerine bakılıyor. 

Otomobilin değeri 400 Bin TL'ye kadar ise 48 aya kadar, 400 Bin TL ile 800 Bin TL arasındaysa 36 aya kadar, 800 Bin TL ile 1,2 Milyon TL arasındaysa 24 aya kadar, 1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasındaysa 12 aya kadar vade yapılabiliyor. Otomobilin değeri 2 Milyon TL'nin üzerindeyse bu araçlar için taşıt kredisi çekilemiyor. 

TAŞIT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

İş Bankası 8.500 TL taksitle ne kadar taşıt kredisi veriyor?

İş Bankası'ndan taşıt kredisi çekmek için başvuranlara aylık yüzde 1,89 oranında faiz uygulanıyor. 48 ay vadeli kredi hesaplamasına göre aylık 8.500 TL kredi taksiti ödeyerek 242 Bin TL taşıt kredisi çekilebiliyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 408 Bin TL oluyor.