İş Bankası yeni maliyet hesaplamasını açıkladı! Bu ihtiyaç kredisi 2.000 TL taksitle çekiliyor!

İş Bankası tarafından ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında müşterilere nakit destekleri verilmeye devam ediliyor. İş Bankası aylık 2.000 TL taksitle müşterilere ne kadar ihtiyaç kredisi verileceğini duyurdu.
İş Bankası yeni maliyet hesaplamasını açıkladı! Bu ihtiyaç kredisi 2.000 TL taksitle çekiliyor!

Türkiye'de vatandaşların bankalardan ihtiyaç kredisi çekme olanakları iyice kısıtlanmaya başlandı. Merkez Bankası'nın politikaları kapsamında bankalar ihtiyaç kredisi kampanyalarında daralmaya gitmek zorunda kalıyorlar. Bu da nakit ihtiyacı içerisinde olanların finansmana erişimlerini sınırlıyor. İş Bankası gibi bazı bankalar ise özel kampanyalar ile müşterilere ihtiyaç kredisi dağıtmaya devam ediyorlar. 

İŞ BANKASI İHTİYAÇ KREDİSİ KAMPANYASININ KOŞULLARI NELERDİR?

İş Bankası ihtiyaç kredisi kampanyasının en dikkat çekici özelliği uygulanan faiz politikası olarak dikkat çekiyor. İş Bankası müşterilere ihtiyaç kredisi kullandırırken aylık yüzde 2,05 oranında faiz uyguluyor. Bu faiz oranı özel bankalar arasındaki makul oranlardan birisi oluyor. Diğer bankalardan ihtiyaç kredisi çekmek isteyenler çok daha yüksek faiz oranları ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Bu durumda müşterilerin daha yüksek bir faiz maliyetinin altına girmesi gerekebiliyor. 

Vade seçeneği müşterinin çekmek istediği kredi limitine göre değişiyor. BDDK tarafından belirlenen ilkeler gereği İş Bankası ihtiyaç kredisi azami vade süresinde değişiklikler yapıyor. 50 Bin TL'ye kadar olan tüm ihtiyaç kredileri 36 aya kadar vade ile, 50 Bin TL ile 100 Bin TL arasındaki tüm ihtiyaç kredileri 24 aya kadar vade ile 100 Bin TL üzerindeki tüm ihtiyaç kredileri ise 12 aya kadar vade ile veriliyor.

AYLIK 2.000 TL TAKSİTLE İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

İş Bankası yeni maliyet hesaplamasını açıkladı! Bu ihtiyaç kredisi 2.000 TL taksitle çekiliyor!

İş Bankası'ndan ihtiyaç kredisi çekmek isteyen müşteriler aylık yüzde 2,05 oranında kredi faizi ile karşılaşıyorlar. 36 ay vadeli ihtiyaç kredisi çekmek isteyen müşteriler aylık 2.000 TL taksit ödeyerek İş Bankası'ndan 46.659 TL ihtiyaç kredisi çekebiliyorlar. Bu ihtiyaç kredisinin karşılığı olarak müşteriler 3 yılda bankaya toplamda 72 Bin TL ödeme yapmış oluyorlar. 

KOLAY BAŞVURU HEMEN ONAY

İş Bankası ihtiyaç kredisi başvuru işlemlerinde müşterilere bazı kolaylıklar da sağlanıyor. Buna göre müşteriler tüm kanallar üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyorlar. Banka şubelerinden yapılabilen kredi başvuruları alternatif olarak internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık üzerinden de yapılabiliyor. Ayrıca SMS ile veya ATM üzerinden de İş Bankası'ndan ihtiyaç kredisi başvurusu yapılabiliyor.