İş kanunu değişiyor asgari ücretliye promosyon geliyor Meclis ilk adımı attı işveren tamamını işçiye ödeyecek, ödemeyen ceza alacak!

2022 yılında memur ve emekliye ödenen maaş promosyonu için rakamlar rekor seviyelere ulaşırken asgari ücretli çalışanlar da promosyon verilmesini talep etmişti. Asgari ücretliye promosyon verilecek mi son dakika gelişmesi!
İş kanunu değişiyor asgari ücretliye promosyon geliyor Meclis ilk adımı attı işveren tamamını işçiye ödeyecek, ödemeyen ceza alacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından bankalar ile atılan imza sonrasında milyonlarca emekliye maaş promosyonu ödemesine başlanmıştı. İlk başladığında 750 TL gibi son düşük rakamlar ödenen promosyon tutarları 2022 yılında maaşların yükselmesi ile rekor seviyelere ulaşmıştı. Bankalar memurlara maaş promosyonu için bu sene çıtayı 40 bin liraya kadar yükseltirken emekliye maaş promosyonu için ödenen rakamlar ek promosyon ödemeleri ile 13 bin liraya kadar çıkmıştı. 

Hem emekli maaşı hem de memur maaşı promosyonu için ödenen rakamların rekor seviyelere yükseltmesi geçim sıkıntısı yaşayan asgari ücretli çalışanların da beklentilerini arttırmıştı. Asgari ücretliye promosyon ödemesi için kamuoyunda büyük beklenti oluşurken meclis konu hakkında ilk adımı attı ve kanun teklifi meclise sunuldu. 

İŞ KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ MECLİSE SUNULDU! 

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasını taşıyan İş Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu. Meclise sunulan kanun teklifinde İşverenlerle bankaların yapmış oldukları ve halen yürürlükte bulunan protokollerin sona ermesine 6 aydan daha fazla süre olması durumunda 1 ay içinde işveren tarafı ile banka arasında uygun şekilde yeni protokol anlaşması yapılması talep ediliyor.

İş kanunu değişiyor asgari ücretliye promosyon geliyor Meclis ilk adımı attı işveren tamamını işçiye ödeyecek, ödemeyen ceza alacak!

Yeni promosyon anlaşması yapan işverenler bankanın kendilerine ödemiş oldukları promosyon rakamını işçilere ödeyecekler. Banka ile promosyon anlaşması imzalayan ancak bunu işçiye vermeyen işverene para cezası kesilecek. Böylelikle asgari ücretli çalışanlarda maaş promosyonu alacak ve bir nebze de olsa cepleri rahatlayacak. 

 MAAŞ PROMOSYONUNDA SON DURUM NE, EN YÜKSEK PROMOSYON HANGİ BANKADA?

Bankaların promosyon ödemeleri tercih edilen bankaya göre değişirken memurlara maaş promosyonu konusunda kurumlar tarafından açılan ihalelere katılan bankalar teklif vererek en yüksek teklifi vermeleri durumunda ödeme yapıyorlar. 2022 senesinde memurlara en yüksek promosyon rekoru 40 bin TL ile kırılmıştı.

Emekliler için ise en yüksek maaş promosyonu net promosyon ödemesi ile 8 bin Tl sınırına kadar yükselirken bu rakam emekli yakınını getirene ek promosyon ve kredi kartı chip para kampanyaları ile 13 bin liraya kadar çıkabiliyor. Asgari ücretlilere promosyon konusunda ise en düşük promosyon rakamının 2 bin 500 TL ve en yüksek promosyon rakamının ise 5 bin TL olabileceği belirtiliyor.