İş kuracağım diyene 375 Bin TL destek! Devlet hibe para dağıtıyor!

Türkiye’de ekonomik olarak zor günler geçirilse de devlet tarafından sağlanan bazı imkanlar da bulunuyor. Bunların başında da KOSGEB’in hibe para dağıtılan programları geliyor.
İş kuracağım diyene 375 Bin TL destek! Devlet hibe para dağıtıyor!

Türkiye’de yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşlar zor günler geçiriyorlar. Çoğu vatandaş geçim sıkıntısı yaşarken bu olumsuz ortamda bazı fırsatlar da bulunuyor. Yeni bir iş kurma fikri olanlar ve bunu projelendirebilen vatandaşlar devletten nakit destek alabiliyorlar. Bu nakit desteklerle iş sahibi olabilen vatandaşlar kriz ortamında çok önemli bir atılım yapabiliyorlar. Devletin sağladığı hibe desteklerini ise KOSGEB organize ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı bir kurum olan KOSGEB küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemeye devam ediyor. Mevcut işletmeler çeşitli projeler hazırlayarak hibe destekleri alabiliyorlar. Yeni bir iş kurmak için iyi bir projesi olduğuna inanlar da KOSGEB’in desteklerinden yararlanabiliyorlar.

GELENEKSEK GİRİŞİMCİ DESTEK PROGRAMI NAKİT ÖDEMELER YAPILIYOR!

KOSGEB’in uygulamış olduğu Geleneksel Girişimci Destek Programı ile işletmelerin kuruluş yıllarını rahat bir şekilde geçebilmeleri ve bunu sağlarken de istihdama destek vermeleri amaçlanıyor. Bu program kapsamında gerçek kişi işletmelere 5.000 TL, sermaye şirketi işletmelere ise 10.000 TL kuruluş desteği veriliyor. Program kapsamında ek destekler de sağlanıyor. 5.000 TL sermaye desteği, 40.000 TL performans desteği gibi ödemeler de yapılabiliyor.

375 BİN TL HİBE ALINABİLİR!

KOSGEB’in uygulamada bulunan bir diğer destek programı da İlerici Girişimci Destek Programı’dır. Bu program kapsamında çok önemli hibe destekleri veriliyor. Belirli sektörlerde faaliyet gösterecek yeni işletmelere devlet 375 Bin TL hibe desteği sağlıyor. Bu kapsamda 300 Bin TL’ye kadar teknoloji desteği alınabiliyor. Ayrıca diğer desteklerle beraber ek olarak 75 Bin TL daha destek ödemesi alınabiliyor. Toplamda ise 375 Bin TL destek ödemesi yapılıyor.

ÖDÜLLÜ PROJELERE EKSTRA DESTEK

Girişimcilik yarışmalarında ödül alan fikir ve projelere İş Planı Ödülü Destek Programı ile çeşitli destekler sağlanıyor. Yükseköğretim kurumlarıyla yapılan yarışmalarda ilk 3 sırayı alan projelere 60 Bin TL hibe desteği veriliyor. Yine yurt içi veya yurt dışı yarışmalarda ilk üçe giren projelere 100 Bin Tl destek sağlanıyor. Yurt dışı kaynaklı iş fikirlerine ise KOSGEB ödül kazanma şartı olmadan 100 Bin TL destek ödemesi yapıyor.