İşçilere rekor zam! İmzalar atıldı o ilde en düşük asgari ücret maaşı 18.000 TL oldu

Yükselişini sürdüren enflasyon rakamı nedeni ile sabit gelirlilerin geçim derdi artarken gözler asgari ücret için yapılacak olan zamlara çevrilmişti. Asgari ücrete rekor zam ile maaşlar 8 bin 500 liraya çıkartılırken belediye işçilerine 18 bin liralık maaş müjdesi geldi.
İşçilere rekor zam! İmzalar atıldı o ilde en düşük asgari ücret maaşı 18.000 TL oldu

Asgari ücret maaşı 2023 zam pazarlıkları sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılında uygulanacak olan zamlı asgari ücret maaşını 8 bin 500 TL olarak ilan etmişti. Açıklanan asgari ücret 1 Ocak 2022 tarihinde açıklanan 4 bin 250 liralık rakama oranla yüzde 100 artışla 2 katına çıkarken yine de pek çok asgari ücretliyi tatmin etmemişti. 

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından belediye işçileri için 2023 maaşları için pazarlık görüşmeleri başlarken belediyeler peş peşe yeni maaş sözleşmelerini imzalamaya başladı. Belediyelerin zam pazarlıkları hızlı başlarken bugüne kadar açıklanan en yüksek asgari ücret maaşı için imzalar atıldı ve rekor asgari ücret maaşı açıklandı. 

AZİZİYE BELEDİYESİ EN DÜŞÜK ASGARİ ÜCRET MAAŞI İÇİN 18 BİN TL ÖDEME YAPACAK! 

Erzurum Aziziye Belediyesi ile işçi sendikası arasında devam eden zam pazarlıkları kapsamında 2023 senesinde ödenecek maaş rakamları belirlendi. Belediye personeline en düşük asgari ücret maaşı için ek ödemelerle beraber 18 bin liralık rakamda el sıkışıldı. Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan yaptığı açıklamasında “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki hükümetimiz, çalışanların refah seviyesi yükseltmek ve enflasyon karşısında mağdur olmamalarını sağlamak için olağanüstü bir gayret gösteriyor.

 Bu manada atılan adımları hepimiz biliyoruz. Ek gösterge probleminde sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesine, asgari ücret artışından son olarak EYT hamlesine varıncaya kadar çalışma hayatına dönük reform niteliğinde birçok adım atıldı. Biz de belediyemiz bünyesinde çalışan işçi kardeşlerimizin maaşlarına aynı hissiyat ve hassasiyetle yüzde 87 oranında zam yaptık” diyerek yüzde 87 zam kararı aldıklarını söyledi. 

BELEDİYELERİN ZAM PAZARLIKLARI BU SENE KIYASIYA GEÇECEK İLLERE GÖRE ASGARİ ÜCRET DEĞİŞECEK!

Belediye personeli için ödenecek asgari ücret maaşı için bu sene zam pazarlıklarının kıran kırana geçmesi beklenirken iller arasında geçen sene olduğu gibi yine bir zam yarışı yaşanması bekleniyor. Ancak gözler Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyeleri tarafından yapılacak olan zamlarda olacak. İllere göre belediye personellerine ödenen asgari ücret maaşı belirlenecek.