İslam Memiş açıkladı! Ons altın bu fiyata düşebilir!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına ilişkin çok çarpıcı bir tespitte bulundu. Altın fiyatlarının düşeceğini söyleyen İslam Memiş yılın son alım fırsatı konusunda yatırımcıları uyardı.
İslam Memiş açıkladı! Ons altın bu fiyata düşebilir!

Altın piyasasında hızlı yükselişler sürüyor. ABD’de patlak veren banka krizinin ardından yatırımcılar kendilerini altın piyasasında güven altına almaya başladılar. Gelen bu yüksek talep ile beraber altın fiyatları sert yükseldi. Ons altın 1.913 dolar seviyesine kadar çıktı. Bu beklenmeyen yükseliş hareketi neticesinde altın fiyatlarının nereye gideceği pek kestirilemezken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş çok çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK!

ABD enflasyonuna dikkat çeken İslam Memiş, “Bugün ABD enflasyonu açıklanacak ve ben bu verinin beklentilerin üzerinde geleceğini öngörüyorum. Enflasyonda beklentinin aşılmasının ardından FED ve Biden tarafından yine şahin açıklamalar yapılır. Bu açıklamaların ardından altın fiyatları destek seviyesine gerileyebilir. Ons altında 1.860 dolar seviyesi yeniden görülebilir. Buna bağlı olarak gram altında da fiyat düşüşü olur. Bu da yılın son alım fırsatı olur. Altın fiyatları 2023 yılında daha bu seviyeyi görmez.” dedi.

ALTIN BİRİKTİRİP TOPRAĞA YATIRIM!

Yatırımcılara bir öneride de bulunan İslam Memiş, “Şartlar ne olursa olsun duygusal değil soğukkanlı kalan kazanır. Benim için biriken altının karşılığı topraktır. Kısa vadeli yatırımlar peşinde koşmak yerine uzun vadeli geleceğe yatırım yapmak gerekir. Altın biriktirip toprağa dönüştürmek gerekir. Dolar karşısında hem altın hem de toprak ucuz.” ifadelerini kullandı.

OYNAYAN DEĞİL BİRİKTİREN KAZANACAK

İnsanların finansal olarak artık macera yaşamamaları gerektiğini belirten İslam Memiş, “Haziran sonrasında piyasaların merkez bankalarının kontrolünden çıktığını görebiliriz. Gerçek küresel ekonomi o zaman ortaya çıkacak. Bugün dolar karşısında her şey ucuz. Döviz ve altın borçlanmayın. Geliriniz neyse onunla idare etmeye önem verin. Macera yaşanacak günler artık geride kaldı. İcra daireleri kendini akıllı zanneden ve kısa sürede para kazanmak isteyenlerin dosyalarıyla dolu. Artık mevcut varlıklarımıza sahip çıkma zamanıdır. Alacağız, satmayacağız. Yapabilirsek aldığımızın miktarını arttıracağız. Oynayan değil biriktiren kazanıyor.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.