İslam Memiş gram altının Eylül ayında kaç TL olacağını açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın ile alakalı olarak fiyat değerlendirmelerinde bulundu. Gram altının göreceği seviyeleri açıklayan İslam Memiş Eylül ayında gram altının kaç TL olacağını söyledi.
İslam Memiş gram altının Eylül ayında kaç TL olacağını açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın ile alakalı olarak kapsamlı bir analiz yaptı. Gram altının bundan sonra göreceği seviyeleri açıklayan İslam Memiş tarihleriyle beraber fiyat tahminlerini de açıkladı.

YIL SONUNDA FAİZ ARTIRIMI TAHMİNİ!

Merkez Bankası’nın bu hafta açıklayacağı faiz kararını değerlendiren İslam Memiş, “Piyasa beklentilerine göre Merkez Bankası faizleri yine yüzde 14’te sabit bırakacak. Piyasalara muhtemelen pozitif mesajlar verilecektir. Merkez Bankası yıl sonu enflasyon ve kur tahminlerini yukarı yönlü revize ederek son çeyreğin oldukça riskli olacağının mesajını verdi. Merak edilen ise yıl sonunda bir faiz artırımı olup olmayacağı oldu. Tahminime göre yıl sonunda bir faiz artırımı yapacaklar. Ancak bu hafta faiz sabit bırakılacaktır.” dedi.

GRAM ALTINDA SON ALIM FIRSATI

Gram altın ile alakalı tespitlerde bulunan İslam Memiş, “Gram altın şu anda dolar kurundan aldığı destekle güçlü duruşunu koruyor. Bence gram altın yatırımcısı dolar kurunu takip etmeli. Gram altın Ağustos sonuna kadar 1.012 TL’yi test edecektir. Bu da alım yapılabilmesi için son şans anlamına geliyor. Eylül ayı geldiğinde gram altın için şimdiki fiyatlar oldukça uzak kalacaktır.” şeklinde konuştu.

EYLÜL AYINDA GRAM ALTIN BEKLENTİSİ

Eylül ayında gram altının kaç TL olabileceğine dair tahminini açıklayan İslam Memiş, “Eylül ayının girişi ile beraber gram altında artık çok farklı fiyatlamaları konuşmaya başlayacağız. Ben Eylül ayında gram altında sırasıyla 1.090 TL, 1.125 TL ve 1.150 TL seviyelerini bekliyorum. Bu fiyat tahminlerime güveniyorum ve uzun süredir Eylül ayını işaret etmemin nedenini o günlerde daha iyi anlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili uzmanın kişisel yorumlarını. Bu yorumlar sadece bilgilendirmek amacıyla haberleştirilmiştir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.