İslam Memiş tüyoyu verdi getirisi altın gibi ama gram fiyatı 13 TL pahalı altını alamayan ona koşsun!

Altın fiyatlarında yaşanan sert yükseliş yatırımcının yeniden iştahını arttırırken yükselen fiyat nedeni ile alım yapamayan kişilere İslam Memiş alternatif bir çözüm sundu.
İslam Memiş tüyoyu verdi getirisi altın gibi ama gram fiyatı 13 TL pahalı altını alamayan ona koşsun!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaşanan son ekonomik gelişmeleri değerlendirerek yatırım araçları hakkında yeni tahminlerini duyurdu. Yaptığı başarılı tahminleri ve kritik analizleri ile adından söz ettiren İslam Memiş gram altın fiyatında yaşanan yükselişi değerlendirirken altındaki pahalılık nedeni ile alamayan kişilere alternatif yatırım önerisi sundu. 

Amerika'da açıklanan enflasyon verisi nedeniyle piyasalarda büyük coşku yaşanırken enflasyonun beklentilerin altında kalması sonrasında borsalar ve değerli metallerde sert yükseliş yaşanmıştı. Uzun süredir FED'in yaptığı faiz artırımı hamleleri nedeniyle kabusu yaşayan altın fiyatlarında da baskının ortadan kalkması ile sert bir yukarı yönlü hareketlilik yaşanmıştı. 

İSLAM MEMİŞ SON ALTIN YORUMU: 2022 YIL SONU GRAM ALTIN FİYATI TAHMİNİ BEKLENTİSİ KAÇ TL?

Ekonomik olarak yaşanan gelişmeleri değerlendiren İslam Memiş piyasalarda pozitif seyrin devam etmesini beklediğini belirterek altının yatırımcısının yüzünü güldüreceğini iddia etti. İslam Memiş yaptığı değerlendirmesinde gram altın fiyatının 8 aydır baskılandığını ve bu nedenle şu anda olması gerektiği yerden çok daha yukarıda bulunması gerektiğini söyleyerek daha gidecek çok yeri var yorumunda bulundu. 

Dünya ekonomisinde yaşanan sorunların devam ettiğini belirten İslam Memiş altın fiyatlarında gidişatın yukarı yönlü devam etmesini beklediğini belirterek 2022 yıl sonu gram altın fiyatı tahmini beklentisi olarak yeni rakamını 1200 - 1400 TL seviyesi aralığında belirtti. Emtia piyasasında görünümün iyimser olduğunu belirten Memiş altın fiyatlarındaki yükselişin devam etmesini beklediğini dile getirdi. 

İslam Memiş tüyoyu verdi getirisi altın gibi ama gram fiyatı 13 TL pahalı altını alamayan ona koşsun!

GÜMÜŞ YATIRIMI MANTIKLI MI, ALTIN MI GÜMÜŞ MÜ ALMALI?

Sık sık gümüş yatırımı hakkında da bilgilendirmede bulunan İslam Memiş gram altının yeniden bin TL seviyesini aşması üzerine "Altının seviyesi yüksek ben harçlıklarımla altın alamıyorum diyenlere gümüşü işaret ediyoruz. Gümüşün gramı 13 lira. En azından birkaç gram kenara koymak sureti ile altın gibi getirisi olan bir emtiadan bahsediyoruz" diyerek gümüşün gramının 13 Tl olduğunu ve kenara konulması durumunda altın gibi bir getiri sağladığını belirtti. 

NOT: Burada yer alan açıklamalar ünlü ekonomist İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Bu haber yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.