İslam Memiş'ten altın, dolar uyarıları! Elinde olan satsın, fiyatlar çakılacak!

Merkez Bankası’nın kritik faiz kararının hemen öncesinde piyasaları ve beklentileri değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcılara bazı uyarılarda bulundu.
İslam Memiş'ten altın, dolar uyarıları! Elinde olan satsın, fiyatlar çakılacak!

Merkez Bankası bugün Kasım ayına dair faiz kararını açıklayacak. Bu kararın hemen öncesinde Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bazı değerlendirmelerde bulundu. Piyasaların beklentilerine değinen İslam Memiş yatırımcıların nasıl hareket etmeleri gerektiğine dair de önemli bilgiler verdi.

FAİZ KARARI SONRASI PİYASALARDA NE OLUR?

Merkez Bankası’nın faiz kararının hemen öncesini değerlendiren İslam Memiş, “Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Muhtemelen de 150 baz puan faiz indirimi yapılacak. Bu şekilde politika faizi yüzde 9’a düşürülecek. Peki bunun piyasalara bir etkisi olur mu? Kesinlikle olmaz. Çünkü piyasalar zaten 150 baz puanlık faiz indirimini fiyatladı. Dolar kuru o yüzden yüksek şu anda. Dolayısıyla faiz kararı sonrasında dolar kurunda bir agresif fiyatlama beklemiyorum.” dedi.

ELİNDE DOLARI OLAN HEMEN ÇIKSIN!

Dolar yatırımı olanlara dikkat etmeleri gerektiği konusunda çağrı yapan İslam Memiş, “Dolar kurunu öyle ya da böyle baskılayacaklar. Bunun kaçarı yok. Doları olanlar bundan dolayı dikkat etmek zorundalar. Sana ne kazandıracak noktasından bakılması gerekiyor. Bu yönde hesaplamasını yapan zaten dolardan uzak durur. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Aralık ayında hem döviz kurlarında hem de enflasyonda tepetaklak bir süreç yaşanacağını açıkladı. Demek ki onlar bir şeye güveniyorlar. Dolar yatırımına zaten mesafeliydim ama ben olsa bu açıklamalardan sonra elimde dolar varsa en azından altına, gümüşe dönerim.” ifadelerini kullandı.

ALTIN ALAN KAZANIR

Ons altın ile alakalı olarak da bir değerlendirme yapan İslam Memiş, “Ons altın fiyatlarında FED tutanakları sonrasında bir yükseliş hareketi gördük. Altın piyasasının istediği verileri FED tutanakları verdi ve ons altın 1.755 dolar seviyesine kadar yeniden çıktı. Altın piyasası yeniden güç depoluyor. Bir sıçrama tahtası oluşturup yeni bir atağa daha kalkacak. Bir sonraki atakta ons altın için 1.815 dolar seviyesini konuşuyor olacağız. Bundan dolayı ons altın için bu fiyatlar hep alım fırsatıdır. Altın fiyatlarında bu dönem düşüşler olsa da bunlar hem anlık olacak ve kalıcı olmayacak.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapmak isteyenler kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.