İslam Memiş'ten doları olanlara kritik uyarı! O tarihe dikkat etmeyenin cebi yanabilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni altın tahmini ve dolar yorumu ile piyasalara ilişkin son değerlendirmesini aktardı. Seçimden sonra dolar ne olur, altın fiyatları yükselecek mi, düşer mi sorularının yanıtı geldi.
İslam Memiş'ten doları olanlara kritik uyarı! O tarihe dikkat etmeyenin cebi yanabilir

İslam Memiş'ten doları olanlara kritik uyarı! O tarihe dikkat etmeyenin cebi yanabilir - Son dönemde ekonomik ve siyasi gelişmelerin etkisi ile piyasalar son derece hızlı bir şekilde hareket ederken yatırım araçları da dalgalanmaya başlanmıştı. 

Elinde doları ve altını olanlar kadar dolar ve altın borcu olanlar ile yeniden yatırım yapmak isteyen kişilerde piyasaları takip altına alırken altın ve dolar almak isteyen kişilere kritik uyarı yapıldı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu sefer dolar kuru hakkında yeni tahminini açıkladı ve yatırımcıları uyardı. 

DOLAR KURU VE ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Dün siyasi arenada dün çok önemli 2 karar peş peşe açıklanmıştı. Bunlardan ilki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından yapılan seçim tarihi açıklamasıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında 10 Mart tarihinde meclisi feshederek seçime gideceklerini ve seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılacağını duyurdu. 

İkinci açıklama ise altılı masa tarafından yapılan aday açıklaması oldu. Kemal Kılıçdaroğlu beklendiği üzere Millet İttifakının adayı olarak seçime katılacağını ilan etti. Piyasalar açılışta sert fiyatlamalar yaşarken hem dolar kuru hem de altın fiyatları yükseldi. 

İslam Memiş'ten doları olanlara kritik uyarı! O tarihe dikkat etmeyenin cebi yanabilir

SEÇİMDEN SONRA DOLAR KURU NE OLUR, UZMAN YORUMLARI İLE DOLAR YÜKSELİR Mİ, DÜŞER Mİ?

Yaklaşan seçimi değerlendiren İslam Memiş "Hazirana kadar ABD merkez bankası Fed’in ve diğer merkez bankalarının faiz kararları süreci var ama haziran ayı itibari ile merkez bankaları faiz kararlarını sonlandıracak. Bizim merkez bankası için hazirandan sonraya işaret eden sürece dikkat çekmek istiyorum. Her ne kadar kur korumalı mevduat sistemi Türkiye Ekonomi modeli devam etse de merkez bankası haziran sonrası kenara çekilmek isteyebilir. Çünkü bankalar üzerindeki baskının artık kalması gerekiyor. Hazirandan sonra kur tarafından ataklar gerçekleşebilir. Türkiye ekonomisini hazirandan sonraki süreçler şeklinde ikiye ayırmak gerekiyor" diyerek seçimden sonra atak olabileceğini dile getirdi. 

NOT: Burada yer alan bilgiler İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.