İşverenler 2023 asgari ücret zammı için kırmızı çizgilerini açıkladı en fazla bu kadar olacak!

2023 Ocak zammı için asgari ücret zam pazarlığı tüm hızı ile devam ederken işverenler asgari ücret maliyeti için kırmızı çizgilerini açıkladı. Asgari ücret işveren maliyeti 2023 ile en yüksek zam tahmini beklentisi!
İşverenler 2023 asgari ücret zammı için kırmızı çizgilerini açıkladı en fazla bu kadar olacak!

Enflasyon rakamlarının yükselişe geçmesi ile sabit gelirli vatandaşların alım güçleri büyük bir hızla düşmeye devam ederken gözler asgari ücret zammına çevrilmişti. Asgari ücrete zam beklentisi için bu sene rakamlar oldukça yükselirken çift haneli rakamlar dahi telaffuz ediliyordu. 

Asgari ücrete rekor zam beklentisi her geçen gün daha fazla dillendirilmeye başlarken patronlar oluşan yüksek zam beklentisi üzerine harekete geçtiler. Asgari ücretin işveren maliyeti için hesaplama yapan patronlardan asgari ücrete ödenecek rakam için pazarlık masasında sunacakları en yüksek fiyatı belirlediler. 

2023 ASGARİ ÜCRET ZAM BEKLENTİSİ NE KADAR, ASGARİ ÜCRETE KAÇ TL ZAM GELECEK?

Asgari ücret maaşı için zam beklentisi her geçen gün biraz daha yükselmeye devam ederken bazı ekonomistler 2023 senesinde yapılacak olan seçimi gerekçe göstererek rekor zam beklentisi olduğunu dile getirmeye başlamışlardı. Bazı ekonomistler çift haneli maaş söylemlerini dile getirirken 10 bin TL rakamları dahi gündeme taşınmıştı. Süreçte patronların yeni maaş teklifi için kırmızı çizgileri olduğu iddia edilen rakam basına sızdırıldı. 

İşverenler 2023 asgari ücret zammı için kırmızı çizgilerini açıkladı en fazla bu kadar olacak!

ASGARİ ÜCRET EN FAZLA KAÇ TL OLACAK, İŞVEREN MALİYETİ NE KADAR OLUR?

Patronlar ekonomik olarak zorlu günler geçirdiklerini ve enflasyonda yaşanan yükseliş nedeniyle üretim maliyetlerinde de artış yaşandığını belirterek yüksek zammın hükümet desteği olmadan asla mümkün olmadığını açıkladı. Kapalı kapılar arkasında asgari ücret tespit komisyonu toplantısı öncesinden patron tarafı verebileceği en yüksek maaş zammı için rakamı belirlerken bu rakamın 8 bin 500 TL olduğu iddia edildi. 

Asgari ücretin 8 bin 500 TL olması durumunda asgari ücretli bir çalışanın patronlara maliyeti 11 bin 750 TL olarak gerçekleşecek. İşverenler bu noktada hükümetin asgari ücretli çalışanlara vermiş olduğu desteği arttırmasını ve işveren maliyetini düşürmesini talep ediyorlar. Asgari ücret zammı için konuşulan en net rakamın 7 bin 500 TL olduğu, asgari ücrete 2023 Ocak zammı ile 7.500 TL olarak zam gelmesi, ancak Haziran ayında ikinci bir enflasyon zammı için anlaşma yapılabileceği belirtiliyor. Enflasyon rakamlarında normalleşme olana kadar asgari ücretli çalışanlara da Ocak ve Haziran ayında olmak üzere yılda 2 kere zam yapılması talep ediliyor.