Kabine kararlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Sözleşmeliye kadro, enflasyon, kredi açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde bugün kabine toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan Millete Sesleniş konuşması ile duyurdu.
Kabine kararlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Sözleşmeliye kadro, enflasyon, kredi açıklamaları

Merakla beklenen kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde yapıldı. Türkiye’nin önemli meselelerinin masaya yatırıldığı kabine toplantısında bu meselelere dair çok önemli kararlar alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kabine kararlarını her zaman yaptığı gibi Millete Sesleniş konuşması ile açıkladı.

CUMHURBAŞKANI KABİNE SONRASI KONUŞTU!

Terör meselesine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son dönemlerde sınırlarımızın içinde ve dışında yoğunlaşan güvenlik tehditlerine karşı yaptığımız harekatları değerlendirdik. Kendi güvenlikleri ve refahları için binlerce km öteden gelip her yeri yakıp yıkanlar Türkiye’nin bu hassasiyetine saygı göstermek zorundadırlar. Bize demokrasi, hak ve özgürlük nutukları çekenler önce kendi ülkelerindeki teröristlere ve terörist destekçilerine bakmaları gerekiyor. Artık ülkemizi boş tehditlerle aykırı pozisyonlara zorlamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu hakikat da tüm kesimler tarafından kabul edilmeye başlanmıştır.” dedi.

Türkiye’nin bir politikası olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin tüm gücü aynı zamanda umudunu bizlere bağlayan milyonlarca kardeşimizin güvencesidir. Onlar müsterih olsunlar. Biz kimseye ayrım yapmayız. Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve oradan da Cumhuriyet’ten bugüne kadar oluşan bu ortak niyet samimi niyetimizin pratiğidir. Biz yaşatmak, ihya etmek için varız. Misafir ettiğimiz milyonlarca mazlum bu hakikatin şahididir. Hiç kimse Türkiye’nin dostluk ve işbirliği içerikli diplomatik açılımlarından rahatsız olmasın.” ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO AÇIKLAMASI!

Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda alınan yeni kararı duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye son 20 yılda çalışma hayatında önemli aşamalar kaydetmiştir. Mesela asgari ücret kadar olan kazançların gelir vergisi dışında bırakılması son dönemlerde yapılmıştır. İstihdamda rekor artışlar olmuştur. Kamu çalışanları için çok önemli kararlar almıştık. Memurların ek gösterge meselesini çözüme kavuşturmuştuk. Bugünkü kabine toplantısında da kamudaki sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesini görüştük. Sözleşmeli personellerin statüsünü yeniden belirledik. 3 yıl boyunca sözleşmeli personeller 3 yıl bu statüde çalışacaklar ve sonrasında 1 yıl aday memurluğa geçecekler. Toplam 4 yıl sonunda da kadroya geçirileceklerdir. Kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 420 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek. Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personellerin hakları görev sürelerinin sonuna kadar korunacaktır. Mahalli idarelerdeki sözleşmelilerden kadroya geçenler sadece mahalli idareler arasında yer değiştireceklerdir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Yılın ilk yarısında Merkez Bankası kaynaklarından %9 faiz oranı ile 2 yılı ödemesiz krediler açıkladık. Yatırım kredilerinin 100 milyarı sanayi, 50 milyarını turizme tashih etmiştik. Bugüne kadar ülkemizin 60 şehrinden 500 'e yakın firma kredi kullandı. Yatırımcılarımızı bu krediden istifade etmeye davet ediyorum.

EYT’liler ile alakalı olarak çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp açıklayacağız."