Kabine öncesi primi eksik olan EYT'lilere yeni müjde geldi onlarda 3600 günden emekli olacak!

Erken emeklilik için hükümet tarafından başlatılan EYT yasası düzenlemesi için kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklama yapılması beklenirken prim günü eksik olanlara 3600 günden emeklilik müjdesi geldi.
Kabine öncesi primi eksik olan EYT'lilere yeni müjde geldi onlarda 3600 günden emekli olacak!

1999 senesinde yapılan yasal düzenleme nedeni ile emekli olmak için aranılan prim gün şartı ve hizmet yılı şartını taşımasına rağmen milyonlarca kişi emeklilik hakkını kaybederek yaş şartına takılmıştı. Emeklilik yasasında yapılan yasal düzenleme ile mevcut şartlara yaş şartı da eklenirken yaşa takılan kişiler EYT derneğini kurarak Emeklilikte Yaşa Takılanlar adı altında birleşmişlerdi. 

Bu kişiler yasanın geriye dönük olarak işletilmesi ve kazanılan mevcut hakların kaybedilmesine karşı çıkarken sonunda EYT yasası için hükümet yeşil ışık yakmış ve 4 milyon kişinin yararlanmasının beklendiği düzenlemeyi çıkarma kararı almıştı. EYT yasası için gözler Aralık ayına çevrilirken bugün gerçekleştirilecek olan kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından konu hakkında açıklama yapılması beklentisi oluşmuştu. 

EYT'DE PRİM GÜN SAYISI EKSİK OLANLARA 3600 GÜNDEN EMEKLİLİK MÜJDESİ! 

EYT'liler büyük bir heyecanla emekli olacakları günü beklerken ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesi olan kişilerde eksik prim günü telaşı başlamıştı. Nasıl olsa yaşı bekleyeceğini düşünerek prim gününü tamamlayan kişiler askerlik borçlanması ve doğum borçlanması gibi çözümler aramaya başlarken prim günü eksik olanlara 3600 günden erken emeklilik kapısı açıldı. 

15 YIL ÇALIŞAN KADINLARA 50, ERKEKLERE 55 YAŞINDA YAŞ HADDİNDEN EMEKLİLİK KAPISI AÇILDI!

 EYT düzenlemesinin Aralık ayında meclise gelmesi ve Ocak ayında da düzenlemenin yürürlüğe girmesi beklenirken prim günü eksik olanlar için 3600 günden emeklilik hakkı olduğu hatırlatıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 15 sene çalışan kadınlara 50 yaşında erkeklere ise 55 yaşında yaş haddinden emeklilik maaşı bağlanacak. Söz konusu düzenlemeden yararlanmak isteyen kişilerin de tıpkı EYT'de olduğu gibi mutlaka ilk işe giriş tarihi şartı uygulanacak. 

 İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişiler eksik prim günü nedeni ile emekli olamadıkları durumunda bu haktan yararlanarak EYT kapsamında emekli olacaklar.