Kadınlara ve çocuklara 12.000 TL devlet desteği! Başvuranlar paralarını hemen PTT'den alıyorlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlar verilmeye devam ediliyor. Hem kadınlara hem de çocuklara Aile Bakanlığı binlerce lira sosyal yardım ödemesi yapıyor.
Kadınlara ve çocuklara 12.000 TL devlet desteği! Başvuranlar paralarını hemen PTT'den alıyorlar

Türkiye’de sosyal yardımlar oldukça büyük bir öneme sahip oldular. Yaşanan ekonomik bozulmadan dolayı insanlar geçimlerini temin edebilmek için bu sosyal yardımları alarak devlet desteği ile rahatlayabiliyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sürdürülen sosyal yardım programları ile vatandaşlara çok önemli fırsatlar veriliyor. İşte Aile Bakanlığı’nın binlerce lira ödeme yaptığı sosyal yardımların bazıları...

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA 12.000 TL SOSYAL YARDIM!

Eşi vefat eden kadınlar Aile Bakanlığı’nın sosyal yardımları içerisinde önemli bir yer tutuyor. Bu kapsamda Aile Bakanlığı bir sosyal yardım uygulaması başlattı. Buna göre eşi vefat eden kadınlar Aile Bakanlığı’ndan 12 Bin TL sosyal yardım alabiliyorlar. Bu ödemeyi alabilmek için son resmi nikahlı eşin vefat etmesi, hanesinde sosyal güvencesi olan birey bulunmaması şartları aranıyor. Ödemeler aylık hesaplanarak 2 ayda bir yapılıyor.

ÖKSÜZ VE YETİMLERE 7.200 TL VERİLİYOR

Aile bakanlığı tarafından öksüz ve yetimlere yönelik de sosyal yardım programı uygulanıyor. Bu sosyal yardım programı kapsamında öksüz ve yetim çocuklara nakit destek sağlanıyor. Bu ödemeler anne vefat etmişse babaya, baba vefat etmişse anneye, her ikisi de vefat etmişse çocua bakan kişi tarafından başvuru yapılarak alınabiliyor. İhtiyaç sahibi olan çocuklara yönelik olan bu sosyal yardım kapsamında yıllık 7.200 TL ödeme yapılıyor. Aylık olarak hesaplanan bu sosyal yardımın ödemesi de 2 ayda bir gerçekleştiriliyor.

ASKER EŞLERİNE 9.600 TL SOSYAL YARDIM!

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım verdiği kadınlar arasında asker eşleri de bulunuyor. Eşleri askerde olan ve sosyal güvencesi olmayan kadınlar bu sosyal yardımı alabiliyorlar. Vatani görevlerini yerine getiren askerlerin aileleri bu görev süresince devlet tarafından destekleniyor. Bu doğrultuda yılda 9.600 TL tutarında sosyal yardım ödemesi veriliyor. Aylık olarak hesaplanan bu ödemeler 2 aylık periyotlar halinde asker eşleri adına ödeniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 50’ye yakın sosyal yardım programı uygulanıyor. Bu sosyal yardımları almak için şartları uyan vatandaşlar kolay bir şekilde başvuru yaptıktan sonra ödeme almaya hak kazanabiliyorlar. Başvuru işlemleri genellikle e-devlet üzerinden yapılırken ödemeler de PTT üzerinden vatandaşlara veriliyor.