Kamu bankaları güç birleştirdi 0.99 faiz oranı ile 60 ay vadeli kara kış kredisi verilmeye başlandı

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine sonrası açıklanan ısı yalıtım kredisi için başvuru ekranını açtı. 60 ay vadeli 50 bin TL kredi başvurusu şartları açıklandı.
Kamu bankaları güç birleştirdi 0.99 faiz oranı ile 60 ay vadeli kara kış kredisi verilmeye başlandı

Kamu bankaları güç birleştirdi 0.99 faiz oranı ile 60 ay vadeli kış kredisi verilmeye başlandı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile yeni bir destek kredisi paketi için daha başvuru almaya başlayacaklarını ilan etmişti. Devletin pek çok alanda verdiği destek kredi paketleri artarken bunlardan bir yenisi de kamu bankaları tarafından kullanıma sunuldu. 

Bankaların kredi paketlerinde faiz oranları ne yazık ki büyük bir hızla yükselirken yaşanan yükseliş vatandaşın kredi çekerken ödediği yükü  de arttırmıştı. Kış döneminde pek çok kişi artan fatura maliyetleri nedeniyle zor günler geçirmeye devam ederken özellikle de Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın etkisi ile doğalgaz faturalarında rekor seviyeler ortaya çıkmıştı. 

ZİRAAT BANKASI, VAKIFBANK VE HALKBANK 60 AY VADELİ DESTEK KREDİSİ VERİYOR! 

Kamu bankaları bir kere daha güç birliği yaparak ucuz kredi paketini kullanıma açtı ve vatandaşa kara kış desteği başlattı. Bu sene kış mevsiminin çok daha soğuk ve çetin geçmesi beklenirken bu nedenle vatandaşın fatura yükü de artacaktı. Yaşanan dalgalanma nedeniyle vatandaşların ekonomik olarak geçim dertleri de artarken fatura yükünü azaltmak için devlet yeni destek kredisi paketini devreye sokmuştu. Kamu bankaları güç birleştirdi 0.99 faiz oranı ile 60 ay vadeli kara kış kredisi verilmeye başlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından yapılan açıklamada kredinin kamu bankaları üzerinden verileceği ilan edilmişti. Halkbank tarafından kredi paketi hakkında yapılan açıklamada "Enerji tüketimini azaltarak enerjinin daha verimli kullanılması sağlamak ve sürdürebilir çevre politikasına destek olmak amacıyla bina yalıtımı olmayan veya yalıtımını yenilemek isteyen müşterilerimize yönelik oluşturulan ihtiyaç kredisi ürünümüzdür" ifadelerine yer verildi. 

60 AY VADELİ 50000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Halkbank kredi başvuru şartı olarak ise "Konutlarda Isı Yalıtımı Kredimizden; Yalıtım Sözleşmesini ibraz eden konut maliki gerçek kişi müşterilerimiz, emlak365.com daire başına 50.000 TL’ye kadar, 60 ay vade ve aylık %0,99 faiz oranı ile tahsis ücretli olarak faydalanabilirsiniz" ifadelerini kullanarak kredinin sadece ısı yalıtımı yaptıracak olan bina ve konut sahipleri tarafından yalıtım sözleşmesi ibrazı ile mümkün olabilecek. Kredi başvurusu 3 kamu bankasının tüm şubeleri üzerinden yapılabilecek.