Kamu bankalarına ihtiyaç kredisi resti! QNB Finansbank ve TEB faizleri indirdi!

İhtiyaç kredisi kullanmak isteyenlere iki özel bankadan özel fırsat haberi geldi. QNB Finansbank ve TEB tarafından müşterilere düşük faizle ihtiyaç kredisi verilmeye başlandı. Bu bankaların ihtiyaç kredisi faizleri kamu bankalarının faizlerinin dahi aşağısına çekildi.
Kamu bankalarına ihtiyaç kredisi resti! QNB Finansbank ve TEB faizleri indirdi!

Türkiye’de bankaların müşterilere kredi kullandırmak istemedikleri bir süreçte iki özel bankadan ihtiyaç kredisi hamlesi geldi. Müşterilere uygun faizle ihtiyaç kredisi verileceğini duyuran bankalar kredi maliyetlerine dair de bilgi verdiler. Düşük maliyetli ihtiyaç kredisi nasıl kullanılır? İhtiyaç kredisi çekmek için en avantajlı bankalar hangileri? Hangi bankalar ihtiyaç kredisi faizlerinde indirim yaptılar?

BANKALAR NEDEN İHTİYAÇ KREDİSİ VERMEK İSTEMİYOR?

Bankalar son aylarda müşterilere ihtiyaç kredisi kullandırmak istemiyorlar. Bunun finansal bazı gerekçeleri bulunuyor. Öncelikle Merkez Bankası ihtiyaç kredisi kullanıp vatandaşların dolar almalarını istemediği için bankalara bazı kredi engellemeleri uyguluyor. Bankalar zorunlu olarak uymak istedikleri bu kurallar nedeniyle kredileri sınırlı seviyede tutmak mecburiyetinde kalıyorlar. Ayrıca Türk lirasının değer kayıpları da bankaları ihtiyaç kredisi verirken zorluyor. Müşteriye verilecek olan kredinin tutarının bankaya maliyeti yüksek olduğu için banka genellikle ihtiyaç kredisi faizini yüksek tutup bu kullanımı engelliyor.

KAMU BANKALARI YÜZDE KAÇ FAİZLE İHTİYAÇ KREDİSİ VERİYORLAR?

Kamu bankalarının ihtiyaç kredisi faizleri diğer bankaların faizleri ile karşılaştırılması için çok önemli bir veri oluyor. Aylardır ihtiyaç kredisi faizlerinde değişikliğe gitmeyen kamu bankaları piyasa koşullarına göre oldukça uygun faizle bu finansman desteklerini sağlıyorlar. Buna göre Ziraat Bankası aylık yüzde 1,79 faizle, Vakıfbank aylık yüzde 1,91 faizle, Halkbank da aylık yüzde 1,89 faizle ihtiyaç kredisi imkanını müşterilerine sunuyorlar.

QNB FİNANSBANK İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZİNİ DÜŞÜRDÜ!

Kamu bankalarına ihtiyaç kredisi resti! QNB Finansbank ve TEB faizleri indirdi!

Türkiye’de yıllardır düşük faizle ihtiyaç kredisi veren banka olarak tanınan QNB Finansbank yaşanan ekonomik koşullar ile bu niteliğini kaybetmişti. Ancak yeni bir hamle yapan QNB Finansbank ihtiyaç kredisi faizinde indirime gittiğini duyurdu. Buna göre banka aylık yüzde 1,74 faizle müşterilere ihtiyaç kredisi kullandırılacağını açıkladı. Bu faiz oranının yeni müşterileri kapsadığı açıklanırken eski müşterilerin de yaklaşık bu oranlarla ihtiyaç kredisi kullanabildikleri belirtildi.

TEB EN DÜŞÜK FAİZLE İHTİYAÇ KREDİSİ VEREN BANKA OLDU!

Kamu bankalarına ihtiyaç kredisi resti! QNB Finansbank ve TEB faizleri indirdi!

Türkiye’de şu anda en düşük faizle ihtiyaç kredisi veren banka listesinin ilk sırasını yeni hamlesi ile TEB ele geçirdi. Bankanın kampanya açıklamasına göre müşteriler aylık yüzde 1,64 faizle ihtiyaç kredisi kullanabiliyorlar. Üstelik isteyen müşterilere kullanacakları bu kredilerde 3 ay taksit erteleme gibi çok önemli bir imkan da sağlanıyor. TEB’in çok önemli avantajları olan bu kredi kampanyası için yoğun bir şekilde başvuru yapıldığı bildirildi.