Kanada 1,5 milyon daimi göçmene kapılarını açıyor! Kanada'ya nasıl gidilir, maaşlar ne kadar?

Dünyada göçmenler üzerine politikalar üreten ve yurt dışında iş imkanı arayanlara çok güzel iş imkanları sunan Kanada 2025 yılına kadar 1,5 milyon göçmen alınacağını açıkladı. Kanada’ya çalışmak için nasıl gidilir?
Kanada 1,5 milyon daimi göçmene kapılarını açıyor! Kanada'ya nasıl gidilir, maaşlar ne kadar?

Türkiye’de yurt dışında çalışmak çok sayıda vatandaş için cazip gelmeye başladı. Türkiye’de elde ettikleri gelirlerle geçim sıkıntısı yaşayanlar yurt dışına giderek döviz ila maaş alma planları yapıyorlar. Ancak yurt dışında çalışmak hiç de öyle söylenildiği gibi kolay değil. Yine de dönem dönem bazı ülkeler bu konuda çok güzel imkanlar sunabiliyor.

KANADA EN ÇOK GÖÇMEN KABUL EDEN ÜLKELERDEN

Dünyada göçmen politikasına sahip ülkeler arasında öne çıkan ülkeler arasında Kanada da bulunuyor. Kanada bu konuda belirli kriterlerle yurt dışından çok sayıda göçmeni kabul edip iş imkanları sunuyor. Kazancı yüksek olan bu işlere giren yabancıların ise hayatları kurtuluyor. Yüksek maaşlarla işe başlayan göçmenler doğru yönlendirmelerle çok önemli fırsatları elde edebiliyorlar.

1,5 MİLYON GÖÇMEN ALINACAK!

Kanada’da çok ciddi bir istihdam sorunu yaşanmaya başlandı. Ancak bu istihdam sorunu tersten yaşanıyor. Açık iş sayısı fazla ama o işlerde istihdam edilecek kadar yeterli personeller bulunmuyor. Kanada’da şu anda 958 bin açık iş bulunuyor. İşsizlerin sayısı ise Kanada’da 1 milyon olduğu bildiriliyor. Ancak bu işsizler gerekli donanımlara sahip olmadıkları için bu işlere yerleşemiyorlar. Bu da yabancı personelleri zorunluluk haline getiriyor. Kanada’da devlet bir karar alarak 2025 yılına kadar 1,5 milyon göçmenin kabul edileceğini ilan etti.

KANADA GÖÇMEN PLANLAMASINI AÇIKLADI!

Kanada’da yaşlı bir nüfus bulunuyor. 2030 yılına gelindiğinde çalışanların dörtte biri emekli olacaklar. İş gücünde ise devasa bir açık meydana gelecek. Kanada Göçmenlik Bakanı Sean Fraser bir açıklama yaparak 2023 yılına kadar 465 bin yeni daimi göçmen, 2024’te 485 bin yeni daimi göçmen ve 2025 yılında da 500 bin yeni daimi göçmen alınmasının planlandığını söyledi.

KANADA’YA GİTMEK İÇİN HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Kanada’ya daimi göçmenlik başvurusu yapabilmek için bazı şartlar aranıyor. Öncelikle başvuruda bulunanların kesinlikle sabıka kayıtlarının olmaması gerekiyor. Ayrıca herhangi bir sağlık engelinin olmaması da aranan şartlardan birisi olarak uygulanıyor. Daha önceden Kanada’nın güvenliğini tehlikeye atacak faaliyetlerde bulunmamış olmak da şart olarak aranıyor. Son olarak ise Kanada devleti tarafından yapılacak olan İngilizce veya Fransızca testlerinden en az birisinden asgari düzeyde başarılı olmak gerekiyor.

KANADA GÖÇMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kanada devleti 3 bölge ve 10 eyaletten oluşmaktadır. Göçmenlikle alakalı yasal düzenlemeler Kanada Federal Hükümeti çatısı altında toplanmıştır. Ancak tüm belge ve eyaletlerde farklı göçmen kabul anlaşmaları bulunabilir. Göçmenlik başvurusu yapmak isteyenler ülkenin resmi web sitesindeki göçmenlik türlerini inceleyip ona göre başvuru yapmaları gerekmektedir.

KANADA’DA MAAŞLAR NE KADAR?

Kanada daimi göçmen olarak sıradan kişilerin başvurularını kabul etmiyor. Genellikle meslek sahibi olunması gerekiyor. Belirli bir iş alanında tecrübe de aranıyor. Bu koşulları sağlayanlar çok iyi işlere yerleştirilebiliyorlar. Bu tür işlerde aylık maaş 10 Bin Dolar seviyesini dahi geçebiliyor.