Kapalı çarşı esnafı kuyumcular eli kulağında dedi 2022 -2023 altın fiyatı tahmini geldi bu rakam altını olanı mest eder

Kuyumcuların yeni altın tahminleri ve yorumları yakından takip ederken 2022 yıl sonu gram altın tahmini dudak uçuklattı. Yıl sonu altın tahmini 2022 ve 2023 altın ve dolar tahminleri belli oldu!
Kapalı çarşı esnafı kuyumcular eli kulağında dedi 2022 -2023 altın fiyatı tahmini geldi bu rakam altını olanı mest eder

Piyasalar pandemi şokunu daha üzerinden atamadan patlak veren Ukrayna ve Rusya savaşı ile enflasyon canavarı derin uykusundan uyanmış tüm dünya da finansal bir şok yaşanmıştı. Önce geçici olarak görülen enflasyon rakamlarındaki yükseliş rekora koşarken FED başta olmak üzere pek çok ülke faiz artırımı yapmaya başlamıştı. 

Yaşanan gelişmeler yatırım araçlarını da etkilerken dünyada daha önce hiç yaşanmamış durumlar ortaya çıkmış, yatırım araçlarının tepkileri değişmişti. Özellikle de dolar kuru ve altın fiyatları yatırımcıları son derece dalgalı bir seyirde yatırım yapmak zorunda bırakırken altın sürekli olarak FED'in baskısı altında kalmıştı. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, 1 GRAM ALTIN VE ÇEYREK ALTININ FİYATI NE KADAR KAÇ TL OLDU?

Bugüne kadar yakaladığı her yükseliş eğrisi Amerikan Merkez Bankası FED tarafından alınan faiz kararı engeline takılan altın fiyatları ilk kez bu baskıyı kırmayı başarmıştı. Büyük bir hızla yükselişe geçen gram altının fiyatı bin TL sınırını aşarken yönünü yukarıya çevirmişti. Gram altının fiyatı bugün açıklanan TCMB Merkez Bankası faiz kararı ile gram altının alış fiyatı bin 51,85 TL ve satış fiyatı ise 1.052,85 TL seviyesine yükseldi. Çeyrek altının alış fiyatı 1.702 TL ve satış fiyatı ise 1.738 TL oldu. Uluslararası piyasada ise ons altının fiyatı 1.756,87 dolar seviyesini gördü. 

Kapalı çarşı esnafı kuyumcular eli kulağında dedi 2022 -2023 altın fiyatı tahmini geldi bu rakam altını olanı mest eder

KUYUMCULARIN SON ALTIN FİYATLARI TAHMİNİ! 2022 YIL SONU VE 2023 YILINDA GRAM ALTININ FİYATI NE KADAR KAÇ TL OLUR?

Altın fiyatlarında başlayan yükseliş ile yine altına olan ilgi artarken kuyumcuların son altın fiyatı tahminleri de geldi. Altın piyasasının kalbinin attığı Kapalıçarşı kuyumcuları arasında yer alan Günay Güneş ""ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz politikası beklenen şekilde ilerledi. Bu sebeple öncesinden altın da fiyatlandı, sert hareketler olmadı. Ons altın geçen sene 2 bin dolar üzerini görmüştü, tekrar böyle bir durumun olup olmayacağı merak ediliyor. Bizim beklentimiz sene sonu için gram altın fiyatının bin 150- bin 200 bandında olmasıydı, o seviyelere doğru da bir yükseliş var" diyerek 2022 yıl sonu gram altın tahmini 1.200 TL olarak açıklandı. 2023 yıl sonu gram altın tahmini ise 2 bin 500 TL olarak duyuruldu. 

NOT: Burada yer alan bilgiler ismi geçen kişiler tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.