Kart borcumu ödeyemiyorum diyenler dikkat! Yeni müjde onlara geliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kredi kartı borcu olanlara iyi haber

Kredi kartı borcu olanların sayısı her geçen gün artarken bankalara olan borçlarımı ödemekte zorlanıyorum diyen kişilere müjdeli haber geldi. Kredi kartı borcundan icralık olanlara, kredi borcunu ödeyemeyenlere, borçtan haciz bekleyenlere müjdeli haber geliyor...
Kart borcumu ödeyemiyorum diyenler dikkat! Yeni müjde onlara geliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kredi kartı borcu olanlara iyi haber

Tüm dünya büyük bir ekonomik dalgalanma yaşarken ilk olarak pandemi sonrasında ise patlak veren Rusya - Ukrayna savaşından en çok etkilenen ülkelerin başında Türkiye yer almıştı. Koronavirüs salgını döneminde yapılan işten çıkarmalar ve zorunlu ücretsiz izin dönemlerinde büyük gelir kaybına uğrayan vatandaşlar bankalara olan borçlarını ödemekte zorluk yaşamıştı. 

Bankaların yapılandırma ve erteleme işlemlerinde uyguladıkları yüksek faiz vatandaşın derdine çare olmaktan uzak kalarak sadece borcuna borç eklenmesine neden olurken süreçte icralık ve hacizlik olanların sayısında da rekor artış yaşanmıştı. Banka borçlarımı ödeyemiyorum diyen kişilerin büyük bir bölümünü kredi kartı borçlusu olan kişiler oluşturmuştu. 

KREDİ KARTI BORCUMU ÖDEYEMİYORUM DİYENLER, HACİZLİK, İCRALIK OLANLAR DİKKAT! 

Kredi ve kart borçlusu olan kişilerin sayılarında yaşanan rekor artış sonrası mağdur sayısının büyük bir hızla artması üzerine hükümet yeni bir düzenlemenin düğmesine bastı. Son dönemde hem kredi çeken kişi sayısının hem de kredi kartı olanların sayısında yaşanan artış vatandaşın bankalara olan borç tutarını da arttırdı. 

Kart borcumu ödeyemiyorum diyenler dikkat! Yeni müjde onlara geliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kredi kartı borcu olanlara iyi haber

Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen ortak çalışma kapsamında dar gelirli vatandaşlara borçlarını ödeme konusunda kolaylık sağlayacak yeni bir düzenlemenin açıklanacağı basına sızdırıldı. Yapılacak olan kabine toplantısında bakanlıkların ortak çalışma dosyası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında icralık ve hacizlik borcu olanlara, borçlarını ödemekte zorlanan kişilere yönelik olarak borç ödeme kolaylıkları olan müjdeleri açıklayacak. Dar gelirli vatandaşlara aylık gelir şartı konularak borç yapılandırma konusunda büyük bir kolaylık sunulabileceği belirtiliyor. 

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Yapılan referandum sonrasında hükümet sisteminin değiştirilmesi ile Bakanlar Kurulu yerini kabine almıştı. Kabinede yer alan bakanlar ile Cumhurbaşkanı arasında yaşanan gelişmeleri istişare etmek üzere ayda 2 kere toplantı kararı alınmıştı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının 1 Ağustos 2022 Cumartesi günü yapılması bekleniyor. Ancak söz konusu tarih Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi programına göre belirlendiği için değişebiliyor ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi üzerinden iletiliyor.