Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Otomobilde Vergi İndirimi Açıklaması! ÖTV İndirimi Gelecek Mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iktidara gelmeleri halinde otomobildeki vergileri indirerek araç fiyatlarını ikinci el seviyesine çekeceklerini duyurdu. Otomobilde ÖTV indirimi mi olacak?
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Otomobilde Vergi İndirimi Açıklaması! ÖTV İndirimi Gelecek Mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iktidara gelmeleri halinde otomobilde ÖTV indirimi yapacaklarını açıkladı. Otomobil satın almak isteyenlere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu araç almak isteyenlerin bu taleplerini biraz ötelemelerini ve iktidara geldiklerinde şu anda ikinci el araç fiyatına sıfır kilometre otomobil alabileceklerini söyledi.

Otomobilde ÖTV konusunu açan Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz iktidara geldikten sonra bakarız demiyoruz. Bu geçiş sürecinde çektiğiniz acıları olabildiğince azaltmak için çok çalışıyoruz. İnsanımız bir evi, bir arabası ve huzurlu bir ailesi olsun isteniyor. Bu bile çok görülüyor insanımıza. Orta sınıftaki çocuklarımızın basamak atlayarak sınıf atlama imkanı ortadan kalktı. Bugün otomobil vergileri ve ÖTV konusunu açıyorum.” dedi.

ALMANYA'DA 15 BİN EURO'LUK ARABA TÜRKİYE'DE 500 BİN TL'Yİ GEÇİYOR!

ÖTV’nin çok yüksek bir bedel olduğunun altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün bir araç satın alırken dünyanın en yüksek araç vergisi olan ÖTV’yi ödüyoruz. Yetmiyor aracın bedeliyle beraber bu verginin de vergisi olan yüzde 18 KDV ödüyoruz. Üstüne gümrük vergisi ödüyoruz ve ardından motorlu taşıtlar vergisi ödüyoruz. Bu kadar vergi nedir Allah aşkına. Almanya’da 15 Bin Euro olan sıfır bir aracın fiyatı bizde vergilerle beraber 500 Bin TL’yi aşıyor. Benim milletin Almanya’daki otomobil fiyatının tam iki katını ödüyor. Nüfusumuzun yüzde 95’inin sıfır otomobil alma ihtimali artık kalmadı.” ifadelerini kullandı.

OTOMOBİLDE ÖTV İNDİRİMİ Mİ GELİYOR?

İktidara gelir gelmez otomobilde ÖTV indirimi yapacaklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Şimdiden açıkça çağrıda bulunuyorum. İlk yapacağımız işlerden birisi 1.6 motor araçlarda vergileri bugününün yaklaşık dörtte biri oranına düşürmek olacaktır. Daha önce gençlerin ilk defa sıfır kilometre otomobil satın alabilmeleri için ÖTV yok demiştim. O sözümüz baki ve hafif ticari araçlarda da vergileri indireceğiz. Özetle bugün ikinci el otomobil olarak satılan aracın parasıyla sıfır kilometre araba alabileceksiniz. Tek yapmanız gereken şimdilik otomobil alımını ötelemek olacak. Kısa bir süre de iktidarımızı bekleyeceksiniz.” şeklinde konuştu.

LÜKS ARAÇLAR VERGİ İNDİRİMİ DIŞINDA KALACAK

Lüks araçların vergi indirimi dışında kalacağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidara geldiğimizde yapacağımız vergi indirimleri lüks araçları kapsamayacak. Açık konuşayım zenginin ve çok kazananın vergilendirilmesi taraftarıyım. Bu ülkede çok kazananlar fakirin ve fukaranın hayatının iyileşmesi için de katkıda bulunmak zorundadır. Saray yoksuldan aldı ve varlık sahiplerine verdi. Ben bu paranın yeniden yoksula transferi için lüks tüketimden vergi alma taraftarıyım. Sermayeye karşı değilim ama herkesin kendi payına düşeni ödemesi gerekiyor.” dedi.