Kiracılara 2.500 TL devlet desteği! Başvurular E-Devlet’ten yapılıyor!

Türkiye’de yüksek kira fiyatları kiracılara verilen devlet desteklerini çok önemli bir hale getirdi. Çeşitli gerekçelerle devlet kiracıları destekliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kiracılara 2.500 TL destek ödemesi yapılıyor.
Kiracılara 2.500 TL devlet desteği! Başvurular E-Devlet’ten yapılıyor!

Türkiye’de yükselen kira fiyatları vatandaşların çok büyük bir geçim sıkıntısı içerisinde kalmalarına neden oluyor. Bundan dolayı yaşanan ekonomik problemlere devlet tarafından bazı destek ödemeleri yapılıyor. Bu destekler doğrudan nakit ödeme şeklinde olabildiği gibi dolaylı olarak da yapılabiliyor. Ancak Aile Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılarak kiracılara 2.500 TL destek ödemesi yapılacağı bildirildi.

KİRA FİYATLARI YÜKSELİNCE DİĞER MASRAFLAR YÜK OLUYOR

Kira fiyatlarının yükselmesi neticesinde artık asgari ücretli çalışanların özellikle büyükşehirlerde rahat bir şekilde geçinmelerine imkan kalmadı. Kirayı ödeyen vatandaşlar diğer harcamalardan kısmak zorunda kalıyorlar. Hatta diğer masraflar ödenemeyebiliyor. Vatandaşların yüksek kiralardan sonra en çok sorun yaşadıkları harcama doğalgaz faturası oluyor. Doğalgaz faturasını ödeyemeyen vatandaşlar kış ortasında ailelerinin ısınma ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelebiliyorlar. Geçtiğimiz bu şekilde çok sayıda vatandaşın doğalgazları kesilerek aileler mağdur oldular.

AİLE BAKANLIĞI DESTEK VERİYOR!

Aile Bakanlığı doğalgaz faturası için vatandaşlara nakit destekleri ödeme kararı aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl verdiği talimat ile vatandaşlara doğalgaz faturası yardımı yapılmaya başlandı. Bu kapsamda 2.500 TL’ye kadar nakit ödeme yapılabiliyor. Bu ödemeleri alan vatandaşlar doğalgaz faturalarının en azından bir kısmını karşılayabiliyor. Bu şekilde ailelerin kış aylarında sorun yaşamamaları amaçlanıyor. Bu sosyal yardım programı kapsamında toplam 4 milyon aileye sosyal yardım ödemesi yapılacağı bildirildi.

KİRACILAR ÖDEME ALABİLİYORLAR!

Aile Bakanlığı’nca verilen doğalgaz faturası yardımı geçtiğimiz yıl sadece ev sahiplerinin kullanımına açılmıştı. Ev sahibi olmayanlar bu imkandan yararlanamıyorlardı. Ancak kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bir talimatı ile doğalgaz faturası yardımı başvuru ekranı kiracılar için de açıldı. İsimlerine doğalgaz faturası olan kiracılar da devletten doğalgaz fatura yardımı ödemeleri alabiliyorlar.

BAŞVURU E-DEVLET’TEN, ÖDEME PTT’DEN!

Aile Bakanlığı doğalgaz fatura yardımı kapsamında kiracılar Başvuru işlemlerini E-Devlet üzerinden yapabiliyorlar. Sisteme giren kiracılar ilgili alanda önlerine çıkan formu doldurup başvuru işlemini gerçekleştirebiliyorlar. Bu şekilde yapılan başvurular değerlendirmeye alınıp onaylanıyor. Herhangi bir gelir şartı olmadığı için de genellikle bu başvurulara kolay şekilde onay veriliyor. Ödeme zamanında ise kiracılar kimlikleri ve isimlerine olan doğalgaz faturası ile PTT’ye giderek ödeme alabiliyorlar.