Kırtasiye yardımı başvurusu e-Devlet ekranı! e Devletten 1300 TL yardım başvuru linki nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında açıklanan kırtasiye yardımı için e-Devlet başvuru ekranı açıldı. 1.300 TL kırtasiye yardımı kimlere verilecek, başvuru şartları neler, kimler alabilir, başvurusu nereden, nasıl yapılır?
Kırtasiye yardımı başvurusu e-Devlet ekranı! e Devletten 1300 TL yardım başvuru linki nasıl yapılır?

Dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş konuşması için kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan peş peşe yeni destek ödemelerini duyurmuştu. İcralık borçların silinmesi ve doğalgaz yardımı yanı sıra ayrıca çocuğu okula giden ailelere kırtasiye yardımı parası ödemesi yapılacağı ilan edilmişti. 

Yapılan açıklama sonrasında milyonlarca vatandaş kırtasiye yardımı konusunda araştırmalara başladı. Peki, e devletten kırtasiye yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılır, belediye kırtasiye yardımı başvurusu alıyor mu, kırtasiye yardımı başvurusu ekranı linki nedir, kırtasiye yardımı başvurusu nereden yapılır?

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR, E DEVLETTEN KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU LİNKİ VAR MI?

Kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan kırtasiye yardımı vereceklerini belirterek  “2022 – 2023 eğitim öğretim dönemi için hazırlıklarını sürdüren ihtiyaç sahibi ailelerimize ek yardımda bulunacağız. Bunun için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza ilave kaynak aktarımında bulunduk. İhtiyaç sahibi ailelerimiz başvuru yaparak bu yardımdan yararlanabilecekler" diyerek destek ödemesi yapacaklarını ilan etmişti. 

Kırtasiye yardımı başvurusu e-Devlet ekranı! e Devletten 1300 TL yardım başvuru linki nasıl yapılır?

E DEVLET KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU EKRANI!

Yapılan yardım sayesinde enflasyon yükü altında ezilen ailelerin çocukları için kırtasiye yardımı yapılacak. E devletten kırtasiye yardımı başvurusu şu an sadece şehit / gazi ve vazife malüllerine veya çocuklarına açık bulunuyor. Bu ekran üzerinden yılda 1 kere başvuru alınıyor. İlgili sayfaya ulaşmak için e-Devlet sistemine şifreniz ile giriş yaptıktan sonra Eğitim Öğretim Yardımı Talebi yazmanız yeterli olacak. 

Kırtasiye yardımı başvurusu e-Devlet ekranı! e Devletten 1300 TL yardım başvuru linki nasıl yapılır?

EĞİTİM ÖĞRETİM YARDIMI ÖDENEĞİ, KIRTASİYE YARDIMI NEREDEN YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün açıklanan kırtasiye yardımı ödemeleri ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından kabul edilecek. İl ve ilçelerde yer alan Kaymakamlık binalarında yer alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden kabul edilecek. 

Söz konusu yardım için henüz rakam resmi olarak belirlenmezken başvuru yapan ailelere 300 TL ile 800 TL arasında bir ödeme yapılabileceği, bu rakamın daha da artabileceği belirtiliyor. Yapılan yardımlardan almak isteyen ailelerin kimlik belgeleri ve okula giden çocuklarına ait kimlik belgesi ile vakıflar üzerinden başvuru yapmaları yeterli olacak.